Comencen les obres al carrer de Sant Josep, primera fase de les actuacions de millora a Rosanes

639
Obres al carrer de Sant Josep
Obres al carrer de Sant Josep

L’Ajuntament de Martorell ha iniciat aquesta setmana les obres al carrer de Sant Josep dins del pla d’actuacions de millora al barri Rosanes. La intervenció consistirà en una ampliació de les voreres i el seu anivellament respecte a la calçada, creant una via de prioritat invertida. Es perllongaran durant 2 mesos i 10 dies i restringiran l’accés i el pas dels vehicles rodats al carrer.

L’actuació s’aplica als 1.005,33 m2 de superfície total de voreres i calçada central del carrer, que seran anivellades. S’ampliaran les voreres -que tenen actualment amb una amplada d’uns 0,9 metres- fins als 1,5 metres cadascuna, i l’amplada de la calçada central es reduirà de 3,8 a 2,6m. Els operaris aplicaran un nou paviment i encintat de llosa prefabricada de formigó i un paviment d’asfalt polit. A més, s’instal·laran 2 conjunts reductors de velocitat dels vehicles que circulin per la calçada. Cadascun d’ells inclou un coixí berlinès, jardineres i una línia reductora pintada.

Recorregut alternatiu (en vermell) per accedir a la carretera C-243b direcció Gelida i al cementiri
Recorregut alternatiu (en vermell) per accedir a la carretera C-243b direcció Gelida i al cementiri

El termini d’execució de les obres serà de 2 mesos i 10 dies. Quant a la mobilitat, el carrer restarà tallat al pas de vehicles rodats, i únicament tindran accés a la via els veïns. La resta del trànsit rodat que vulgui accedir des de La Vila a Gelida (a través de la carretera C-243b) o bé a la pista que va al Cementiri i Santa Margarida, haurà de fer-ho des de la part inferior del carrer de Sant Genís de Rocafort, paral·lela a la riba dreta del riu Anoia. A aquesta via s’hi accedeix des de la intersecció situada al costat del pont inundable sobre el riu Anoia, situat al davant de l’aparcament del Vapor i al costat de la parròquia de Santa Maria de Martorell.

Els treballs al carrer de Sant Josep corresponen a la primera fase de les actuacions al barri Rosanes, que continuaran amb el carrer del Torrent de Rosanes (2a fase); els carrers del Mercadal, Muntanya i Vistalegre (3a fase) i el carrer de Sant Genís de Rocafort (4a fase). El projecte general preveu la renovació integral de la urbanització dels carrers, creant una plataforma única de prioritat invertida -a excepció del primer tram del carrer de Sant Genís de Rocafort-. També es renovaran les xarxes d’enllumenat públic, d’aigua i de sanejament, s’instal·laran fanals amb criteris d’eficiència energètica LED i s’eliminaran els creuaments aeris de les xarxes elèctriques i de telefonia.

Fases d'obres de millora al barri de Rosanes
Fases d’obres de millora al barri de Rosanes