Concentració a Martorell per rebutjar les agressions sexuals i la violència masclista

1436
Concentració rebuig agressions sexistes
Concentració rebuig agressions sexistes

Un grup de martorellencs s’ha concentrat aquest vespre a la plaça de la Vila com a mostra de rebuig davant la presumpta agressió sexual patida per una jove a Molins de Rei el passat 19 de maig. L’Ajuntament de Martorell s’ha adherit així a les concentracions convocades als municipis del Baix Llobregat i proposades pel Consell Comarcal. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha llegit el manifest que denuncia que les agressions sexuals són una forma de violència masclista que atempta contra la llibertat i que no poden quedar silenciades.

A través del text del Consell Comarcal, la regidora ha manifestat “el rebuig i l’enèrgica condemna contra aquest fet aparegut els darrers dies als mitjans de comunicació”, i ha expressat que “la dona va ser privada de la seva llibertat, va ser introduïda en contra de la seva voluntat dins un cotxe i va ser abandonada després de patir una violació múltiple”.

Davant aquests fets, ha recalcat que “les agressions sexuals són una de les formes de violència masclista, un delicte que atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones i que degrada no només les dones que ho pateixen, si no a tota la ciutadania. És un problema greu de la nostra societat que no pot quedar silenciat”.

També ha donat tot el suport a la víctima i a la seva família, i ha posat de relleu que, des de l’Ajuntament de Martorell, “hem denunciat i denunciarem totes les formes de violència masclista i continuarem treballant, des de la Comissió contra la Violència Masclista del Consell de les Dones del Baix Llobregat, per eradicar aquesta xacra de la nostra societat”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut

Llibertat per als sis acusats

El posicionament del Consell Comarcal del Baix Llobregat arriba quatre dies després de coneixe’s la sentència. La jutge del jutjat número 1 de Sant Boi va decretar llibertat amb mesures cautelars als 6 detinguts acusats de violar en grup la noia a la sortida d’una discoteca. Aquestes mesures seran la retirada del passaport, la impossibilitat d’acostar-se a la víctima ni comunicar-s’hi i la compareixença de cinc d’ells de manera periòdica al jutjat.

La víctima va presentar denúncia acusant els sis nois, d’edats entre 20 i 23 anys, d’haver-la abordat a la sortida del local, tancat al maleter d’un vehicle i violat. Prèviament a presentar denúncia, els Mossos d’Esquadra van acompanyar-la a fer-se una exploració genital, que havia confirmat la violació.