Concentració per reivindicar la igualtat efectiva i lluitar contra la bretxa salarial

878
Dia Internacional de les Dones
Dia Internacional de les Dones

Prop de 200 persones s’han concentrat aquest migdia a la plaça de la Vila per assistir a la lectura institucional del manifest del Dia Internacional de les Dones. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha llegit el text per reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones, lluitar contra la bretxa salarial i demanar que les dones formin part de la presa de decisions en tots els àmbits.

Aquest any, el Dia Internacional de les Dones coincideix amb la convocatòria de vaga impulsada per organitzacions socials i el moviment feminista. Els sindicats majoritaris han cridat a fer aturades laborals de dues hores, a les quals se suma l’Ajuntament de Martorell, per denunciar la desigualtat, la precarietat i la violència vers les dones, amb la voluntat que aquesta afecti l’ocupació, el consum i l’educació.

La regidora Dalmau ha remarcat que “des del món municipal donem suport a les reivindicacions de la vaga, que va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida”, per això hi donem suport i us animem a participar a les aturades previstes, en franges de dues hores, matí i tarda que han convocat els sindicats.

El manifest ha posat l’accent en les diferències salarials reals entre homes i dones per la mateixa feina. Segons les últimes dades de l’Eurostat és un 14,9%. Quan es creu que “això no és important” o quan es manifesta que “en això nosaltres no ens hi posem” és quan la societat, el poble, les dones i els homes, ens hem de rebel·lar, posar-nos de peu i dir “no, aquesta no és la societat on vull viure. No aquestes no són les decisions que ha de prendre el govern”. “La bretxa salarial, és una forma més de violència envers les dones, la violència econòmica”.

Manifest Dia Internacional de les Dones

En acabar la lectura, el director de l’Escola Municipal de Música, Manolo Forniés, ha interpretat una peça musical amb guitarra. Un grup de manifestants s’han desplaçat al carrer del Mur i han tallat el trànsit, durant uns minuts, per visibilitzar la protesta.