Concert solidari d’Eugeni Muriel a benefici de la fundació tutelar Som Capaços

427
Eugeni Muriel
Eugeni Muriel

La fundació tutelar Som Capaços celebrarà demà divendres, a les 19.00h, un concert solidari de Nadal. Anirà a càrrec d’Eugeni Muriel & friends i tindrà lloc a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. L’entrada costarà 5 euros.

Som Capaços compleix la demanda de moltes famílies que necessiten regular la tutela dels seus fills o altres familiars propers amb discapacitat intel·lectual de cara al futur. La fundació vol cobrir el buit en què es trobarien les persones declarades incapacitades judicialment en cas de no tenir cap familiar o parent que se’n pugui fer càrrec. N’exerceix la tutela i altres institucions de protecció, desenvolupa atenció, assistència i defensa d’aquest col·lectiu en tots els àmbits de la seva vida, per millorar el seu benestar. Amb només un any d’existència, Som Capaços tutela, actualment, quatre persones amb discapacitat intel·lectual.

“Aprofitant que són dates en què la gent és més solidària i dona més suport a qui ho necessita, fem aquest concert per gaudir d’una bona estona i recollir diners per al nostre projecte de voluntariat”, explica la presidenta de Som Capaços, Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, presidenta Som Capaços

Som Capaços vol crear “una bossa de voluntaris que ajudin les persones amb discapacitat intel·lectual a mantenir una relació d’amistat i companyia, perquè puguin socialitzar i tenir referents quan la família ja no hi és. Crec que és una bona iniciativa perquè tothom conegui i es relacioni amb persones amb altres capacitats, i sàpiga que paga la pena tenir-les a prop”, afirma Cadenas.

Eugeni Muriel

Eugeni Muriel Muñoz (Archidona, 1971) és llicenciat en guitarra clàssica (Esmuc 2006) i té estudis superiors de guitarra flamenca (Esmuc2010). La seva activitat musical comença en la música pop-rock deixant clar des dels inicis la seva vocació per la composició, fet que li anima a desenvolupar els seus coneixements. Al llarg de la seva trajectòria ha creat diferents projectes musicals en els quals ha actuat com a compositor i lletrista i amb els quals ha gravat sis treballs discogràfics (Dewy, Barcelona Nova Fusió, Saraband, Alba Pujol & Eugeni Muriel Project, It’s Christmas).

En el marc de la música clàssica ha acompanyat cantants líriques com Anna Tobella i Anna Alàs creant per a aquesta última el cicle de cançons Aires (2012). Ha actuat a Catalunya, Espanya, Portugal, Alemanya i Anglaterra.

A l’abril de 2016 es publica el conte La Carla, en Jan i la llegenda de Sant Jordi per l’editorial Boileau, havent estrenat prèviament la cantata musical amb el mateix nom. En aquesta època creix també el seu interès pel món audiovisual. Al juliol de 2016 rep el seu primer premi fotogràfic en el concurs d’Els Hostalets de Pierola. A l’octubre de 2016 estrena el seu primer curt Retrobament en el qual exerceix de director, guionista i actor. Al juliol de 2017 estrena l’espectacle Records de viatge, amb el suport audiovisual i números de dansa del grup Momentum.

Concert solidari Som Capaços