Conveni amb l’AFASM per mantenir el servei del Club Social Punt de Trobada

424

L’Ajuntament de Martorell i l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord (AFASM) han signat un conveni de col·laboració a fi de mantenir el servei del Club Social Punt de Trobada durant l’exercici 2015 amb una aportació econòmica de 10.800 euros. El conveni l’han signat l’alcalde Salvador Esteve i la presidenta de l’AFASM, Maria Cruz Santiago.

L’actual situació de les persones amb dependència afectades d’un trastorn mental té una incidència significativa en la població, afectant a persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i que s’adrecen als professionals dels serveis socials bàsics demanant-ne informació, orientació i ajut. Des del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP) s’estableixen programes individuals d’atenció i de promoció de l’autonomia personal, excepte en aquelles situacions en què la persona estigui ingressada de manera permanent en un centre de la xarxa pública.

El primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, assegura que “fins ara dotàvem unes subvencions i ho hem consolidat a través d’un conveni en funció de les activitats que desenvolupen, que cada cop són més, sobretot des que disposen de la nova seu a l’antiga llar d’infants parroquial”. En l’acte de la signatura del conveni hi han assistit, també, la regidora d’Ensenyament, Salut i Serveis Socials, Mercè Morera i la responsable del Club Social Punt de Trobada, Marta Escorigüela.

Foment de la socialització de la persona

L’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord (AFASM) és una entitat sense afany de lucre, formada per voluntaris i tècnics que a través del Club Social Punt de Trobada té la finalitat de fomentar la socialització de la persona que pateix un transtorn mental i així aconseguir la reinserció comunitària a través de l’oci i el temps de lleure.

La responsable del Club Social Punt de Trobada, Marta Escorigüela, explica que “valorem molt positivament la signatura d’aquest conveni perquè dóna valor i continuïtat a la feina que estem fent a Martorell des del nostre àmbit i que comptem amb el suport de l’Ajuntament”.

El Club Social Punt de Trobada realitza diferents activitats per afavorir la cohesió social dels usuaris com ara un torneig de futbol sala inclusiu, com a més destacada.