Conveni entre l’Ajuntament i el Club Bàsquet Martorell per als propers quatre anys

428

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el president del Club Bàsquet Martorell, Miquel Fusalba, han signat un conveni de col·laboració per als anys 2016, 2017, 2018 i 2019 que té com a finalitat fomentar la promoció de l’esport del bàsquet federat base, sènior i d’alta competició així com l’organització d’activitats de promoció i tecnificació.

En el conveni, dividit en setze clàusules, detalla que el CB Martorell es compromet a mantenir el nombre d’equips de les categories inferiors, a partir dels sis anys d’edat, per atendre la demanda que pugui derivar-se de tots aquells nens i nenes interessats en practicar bàsquet. Del total d’integrants dels equips d’esport federat base, el 75% hauran de ser residents i/o escolaritzats a Martorell.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha assegurat que “aquest conveni a quatre anys donarà cobertura a l’activitat que genera l’entitat, des del primer equip que juga a Lliga EBA, una competició d’elit i prestigi, la formació amb els equips base fins a l’equip inclusiu de la Fundació Arc de Sant Martí. L’entitat té unes obligacions i és un conveni fruit de l’entesa i la sintonia entre l’Ajuntament i el club, el seu president i la junta és perfecta i els seguirem donant suport”.

El president del CB Martorell, Miquel Fusalba, diu que “aquest acord amb l’Ajuntament és clau per poder tirar endavant el nostre projecte. Un conveni de quatre anys ens dóna una tranquil·litat i una estabilitat per poder planificar d’una manera seriosa sense estar condicionat de què passarà l’any vinent”. En la signatura del conveni hi ha assistit la regidora d’Esports, Belén Leiva i el vicepresident del CB Martorell, Miquel Escoda.

17 equips en joc

Aquesta temporada el CB Martorell compta amb 17 equips i és amb més de dos-cents practicants el segon club amb més jugadors només superat pel futbol. Fusalba reconeix que “la xifra de practicants es manté en els darrers anys perquè hi ha molta oferta esportiva i cultural a Martorell. Fusalba diu que “hem de créixer des de dues vessants: acollir a aquells infants que vulguin practicar bàsquet al marge del nivell que tingui però alhora també fer-ho de forma competitiva perquè Martorell tingui millors equips des de la base”.

De l’esport federat, l’entitat es compromet a mantenir un mínim d’un equip de categoria sots-21 o filial sènior. El conveni subvenciona l’equip de bàsquet destinat a persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament (DID) que l’entitat compta des de fa tres temporades. “És un valor en alça i n’estem molt orgullosos des de la junta directiva. És una activitat que aprenen en ells i nosaltres alhora i ens permet conscienciar-nos una mica més amb aquesta realitat que compartim”, apunta el president.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Club Bàsquet Martorell tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2019.