Corral: “ha estat un tercer PAS molt eclèctic, de qualitat, amb un públic molt fidel i variat”

379

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell passa balanç a la tercera edició del Pont a les Arts Sonores (PAS) que aquest diumenge va cloure’s després de 7 actuacions repartides en tres caps de setmana de juliol. El regidor de l’àrea, Sergi Corral, en fa valoració i desgrana la intenció d’oferir propostes musicals molt variades, i que malgrat aquest fet, el públic és molt fidel i de totes les edats. El conjunt de les actuacions ha apropat unes 6.400 persones, amb el concert de Zalon com a punt àlgid, amb 1.600 espectadors al Pont del Diable.

“Estem molt contents de com ha anat aquest tercer PAS, tant pel que fa a les variades propostes musicals de qualitat com també per la resposta que ha generat entre el públic”, diu Sergi Corral poques hores després que sonessin les darreres notes musicals de la tercera edició. El regidor diu que “malgrat que tenim una certa tendència a portar grups de jazz i de música negra, la nostra intenció és fer un festival eclèctic, amb propostes variades. Aquest any, per exemple, ho ha sigut incloure una actuació de flamenc pur”.

Gran afluència a tots els concerts
Unes 6.400 persones han assistit al conjunt de concerts compresos entre els dies 8 i 24 de juliol: “el primer cap de setmana, amb Bruut! i Velma Powell,van venir 1.600 persones i 400 més a El Progrés en el concert de la Big Band Jazz Maresme i The Hanfris Quartet”, apunta Corral. El segon cap de setmana “va aglutinar 2.800 persones, 1.200 a l’actuació de The Gramophone Allstars Big Band i 1.600 a Zalon, que va ser, per assistència, implicació del públic i qualitat musical, un dels grans concerts que hem fet a Martorell”. I finalment, el tercer cap de setmana, el flamenc de Sonia Olla i Ismael Fernández i el pop-rock català d’Obeses –amb la col·laboració de la Coral Ars Nova- va sumar 1.600 espectadors més.

Públic fidel i de totes les edats
Corral destaca també en positiu que “una part molt important del públic és molt fidel i no es perd cap concert, i m’agrada que hi prenen part tant nens i nenes de 4 anys que ballen a primera fila com persones grans que l’escolten assegudes en cadires. Implica a gent de totes les edats”. També diu que “apostem per introduir músics martorellencs en algunes de les actuacions, com aquest any amb el saxofonista Pere Miró o la Coral Ars Nova cantant les cançons d’Obeses”, i pel fet que “el PAS creixi, però que ho faci a poc a poc. Ens atrevim a dir que l’any vinent tindrem quasi segur la quarta edició del festival”.

Pop-rock català i flamenc van tancar la 3a edició

Les condicions meteorològiques adverses del passat divendres van obligar a ajornar el concert del grup de pop-rock osonenc Obeses fins el diumenge al vespre. S’hi van apropar unes 800 persones, que també van gaudir de les veus de la Coral Ars Nova de Martorell, que van interpretar les lletres de les cançons del grup. Dissabte a la nit, també unes 800 persones van escoltar amb atenció i emoció la contundència del flamenc pur que proposaven la bailaora Sonia Olla i el cantaor Ismael Fernández.