Coscubiela: “El 27S no decidirem sí o no, perquè volem fer les utopies quotidianes”

325

La candidatura a les eleccions del proper 27 de setembre Catalunya Sí que es Pot s’ha presentat aquest dijous al vespre a l’Auditori. El número 3 Joan Coscubiela ha negat el caràcter plebiscitari dels comicis, i ha demanat il·lusió per capgirar les enquestes. També han intervingut els números 6 i 8 de la llista, Joan Josep Nuet i Joan Giner, i la regidora de Movem a l’Ajuntament de Martorell, Laura Ruiz.

Coscubiela ha dit que la candidatura que conformen Podem, ICV, EUiA i EQUO vol “canviar el xip i fer realitat les utopies quotidianes, convèncer en positiu i seguir denunciant les injustícies”. El polític considera que “aquestes eleccions es guanyen a la Catalunya metropolitana fent el boca-orella, perquè ho tenim tot i tothom en contra”. Ha dit que la seva llista “defensa la lluita contra la corrupció i té un ampli programa, no com els que plantegen el paradís terrenal de la independència, que serà impossible amb el PP”.

El número 6, Joan Josep Nuet, ha refermat que “comencem una de les campanyes més importants de la historia d’aquest país, però no votarem sí o no a la independència, sinó diputats i polítiques, i quin país volem per defensar qui passa gana, la nostra indústria o els llocs de feina”.

Joan Giner, número 8 de la llista, ha reivindicat que “sóc del Baix Llobregat, una comarca de lluites i treballadora, dels migrants que vam arribar fa 30 o 40 anys, que som els constructors reals d’aquest país”, i ha abogat per recuperar aquest esperit. La regidora de Movem Martorell Laura Ruiz ha demanat “capgirar la truita per fer fora Convergència i Artur Mas, i garantir un futur digne i sense drets retallats per a les clases populars”.

Suport als treballadors de Solvay
El número 3 de la llista de Catalunya Sí que es Pot ha passat abans per la seu d’Iniciativa per Catalunya Verds per “exposar la nostra solidaritat amb els treballadors de Solvay i posar-nos al seu servei”. Per Joan Coscubiela, “tots plegats, treballadors, sindicats, partits polítics i institucions, hem de pressionar contra la decisió del Ministeri d’Indústria”, i ha afegit que “si tots anem units, aconseguirem també que l’empresa entengui que s’ha de quedar a Martorell, sí o sí”.