La primera fase de recepció de propostes als Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Martorell 2018 ha finalitzat amb 94 registres rebuts, 6 més que l’any passat. La Regidoria de Participació destaca en positiu la xifra, l’augment de particulars que n’han presentat i la varietat de les temàtiques. Els tècnics municipals analitzaran ara la viabilitat de totes i cadascuna d’elles i a partir del 18 de maig la ciutadania votarà les seves preferides.

Més propostes, més variades i amb una major participació individual dels martorellencs. És el balanç de la fase inicial dels Pressupostos Participatius 2018. Una iniciativa en la que el consistori destina per segon any consecutiu 200.000 euros -40.000 dels quals a través del Consell d’Infants- per a executar les idees aportades per la mateixa ciutadania i que han rebut més vots.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, diu que “hem pujat de 88 a 94 propostes i estem contents perquè tot i que l’augment no era l’objectiu principal, mostra que anem pel bon camí, que la gent de Martorell s’ho ha agafat interès, que té ganes de participar i de presentar idees”.

Míriam Riera, regidora de Participació

Riera destaca que “hi ha hagut més propostes individuals que no pas d’entitats, a diferència de l’any passat, quan la proporció va ser molt equilibrada. Ens sembla interessant que hi hagi una implicació més individual, que cada martorellenc pugui presentar per sí mateix una idea sense necessitat de formar part d’una entitat”.

Míriam Riera, regidora de Participació

La regidora parla també de les temàtiques: “hi ha una mica de tot. Moltes atenyen l’urbanisme i la via pública, el medi ambient, la cultura, els esports o el comerç. Esdevenen una representació molt transversal de tots els àmbits que afecten en el dia a dia “.

Míriam Riera, regidora Participació

A partir d’ara, els tècnics municipals valoraran la viabilitat econòmica i competencial de les 94 propostes. Les que superin aquesta fase se sotmetran al procés de votació, entre el 18 de maig i el 18 de juny. Hi podran participar totes les persones empadronades a Martorell majors de 16 anys, a través del web decideix.martorell.cat o bé en els espais físics que s’habilitaran per votar en diferents punts de Martorell.

El ‘photomaton’ dels Pressupostos Participatius

La Regidoria de Participació instal·larà un photomaton dels Pressupostos Participatius per a que tothom qui vulgui pugui fer-se la fotografia de la campanya d’enguany. Aquesta activitat es farà a El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats, el diumenge 29 d’abril, d’11.00 a 14.30h, coincidint amb la Fira de Primavera.