Creix el número d’obres de poesia en català presentades al 43è Premi Vila

625

La poesia en català ha estat enguany la categoria amb més participació al 43è Premi Vila de Martorell, aglutinant el 45% d’obres presentades en el termini establert. El jurat iniciarà, des d’ara, la deliberació de les 13 guanyadores de cada categoria, d’entre un total de 200 candidates. De cara a la gala de lliurament dels premis del 27 d’abril, la Regidoria de Cultura vol ampliar l’assistència a la vetllada cap a nous públics.

Aquest any, la poesia en català ha experimentat un increment amb 89 obres presentades de les 200 rebudes, i que contrasten amb les 52 de l’any passat. Pel que fa la resta de categories generals, hi ha 35 obres en poesia en castellà (17,5% del total) i 11 de poesia visual (5,5%). Els premis locals han ascendit a 56 (27%), mentre que els altres formats literaris –blog literari, booktag i bibliotuber– han comptat amb 11 obres candidates (5,5%).

Pel regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, la participació ha estat “tan bona com en altres anys i és de destacar l’elevat número d’obres de poesia en català. És un motiu d’alegria, perquè cal reforçar i promoure la literatura feta en llengua catalana”. I dins de la literatura, Corral destaca que “és important que, alhora, l’increment es produeixi en un gènere com la poesia, que sol ser més minoritari i que cal potenciar”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

De la participació local, el regidor ha destacat que “és de prop del 30% del total. La gent de Martorell va fent seu el premi i és molt important que a la nostra població hi hagi interès per la literatura i per escriure”.

Una gala més dinàmica i oberta a tothom

Com és habitual, la gala coincidirà amb la programació de la Fira de Primavera, i se celebrarà a El Progrés el divendres 27 d’abril. “Si tot va bé, la presentadora serà la Cristina Solies. Estem molt contents que una periodista martorellenca que ha assolit tant d’èxit vingui a fer la presentació d’aquest acte”.

Alhora, el regidor avança que “intentem que cada any la gala sigui més amena, atractiva, àgil, visual, acolorida i lluminosa”. Un altre dels reptes marcats és eixamplar el ventall d’assistents: “estem intentant obrir l’acte no només als candidats, sinó també a aquella gent vinculada a les activitats de la Biblioteca o a d’altres entitats”.

Sergi Corral, regidor de Cultura