El concurs infantil Superlectors creix en nombre de participants i llibres llegits

952
Concurs Superlectors 2017
Concurs Superlectors 2017

L’aventura de llegir és un viatge per la imaginació que afavoreix el desenvolupament afectiu i psicològic dels més petits. Experimenten sensacions i sentiments que els ajuden a madurar. Per això, la Biblioteca Martorell ha tornat a promoure una nova edició del concurs Superlectors, i ja en són tres de consecutives. Un total de 158 nens i nenes, d’entre 4 i 13 anys, han participat enguany del certamen i han aconseguit llegir, entre tots, 1.200 llibres. L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc aquesta tarda a la sala polivalent.

El tret de sortida del concurs va ser la Diada de Sant Jordi. Durant quatre mesos, cada participant ha hagut de llegir fins a una vintena de llibres. El concurs es divideix en tres categories: el grup blau (de P4 a 1r), el grup vermell (de 2n a 5è) i el grup verd (de 6è a 2n d’ESO). La condició era tenir el carnet de la Biblioteca i agafar en préstec les lectures en aquest equipament, sempre amb la categoria adequada a cada franja d’edat o superior.

De la categoria de llibres fins a 6 anys (grup blau), hi ha hagut un lector menys que l’any passat, però s’han llegit 45 llibres més que a la passada edició. De la categoria de llibres per a nens de 7 a 10 anys (grup vermell), hi han hagut 3 lectors més que l’any passat i s’han llegit 88 llibres més que el 2016. I a la categoria de llibres per a nens i nenes d’11 a 13 anys, l’augment ha estat espectacular: hi ha hagut 5 lectors més que l’any passat i s’han llegit 69 llibres més.

El lliurament de premis ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, i la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera. Fonollosa ha destacat que “aquest ha estat l’any que hem tingut més lectors que han arribat a la fita de llegir 20 llibres”, i ha encoratjat les famílies a inculcar als seus fills l’hàbit de la lectura, per donar-los “cultura, saviesa i coneixement”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’acte ha estat amenitzat per la Valentina, la protagonista d’un còmic de la biblioteca virtual, atrevida i idealista, que sempre està llegint, i que ha arribat a Martorell per desvetllar els guanyadors del concurs. Per arrodonir la festa, el música Pep Puigdemont ha fet ballar els petits amb les seves cançons, acompanyat de la guitarra.

Guanyadors concurs Superlectors 2017

*Àlbum fotogràfic de tots els guanyadors al Facebook de la Biblioteca