Creu Roja Baix Llobregat Nord vol que cap infant es quedi sense joguina aquestes festes

529
Creu Roja
Creu Roja

La campanya de recollida de joguines de Creu Roja Baix Llobregat Nord té l’objectiu de garantir, un any més, el dret dels infants al joc i aplegar joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. També es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància. Les joguines han de ser noves, no bèl·liques, no sexistes i han de promoure el joc cooperatiu, segons ha explicat la referent tècnic de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Griseta Sanahuja.

Estem a les portes de les festes nadalenques i, des de Creu Roja Baix Llobregat Nord, ja porteu uns dies recollint joguines per aquesta campanya amb l’objectiu que cap nen de la zona es quedi sense regal de Reis. Què és el que demaneu?

Com cada any, repliquem aquesta mateixa campanya de recollida de joguines i demanem que siguin noves, per molts motius, el principal és que tots els nens i nenes tenen dret a estrenar una joguina i tenen dret a il·lusionar-se amb una joguina nova. Un segon motiu és poder garantir que aquella joguina és correcta, que no s’ha fet mal bé, que no l’han reparat. Garantir-ne la seguretat.

També demaneu que no siguin sexistes ni bèl·liques.

Creu Roja, com a entitat neutral i humanitària, demana que les joguines no siguin bèl·liques: ni escopetes, ni pistoles, ni ninos de lluita. Es tracta d’un tema de principis, ja que nosaltres fomentem que tot això desaparegui. D’altra banda, demanem que siguin joguines no sexistes, evitar al màxim possible comprar una nina, una cuineta, un carro de la compra o un cotxe i un set de mecànica, ja que els infants poden jugar amb puzles, jocs de taula…Hi ha molts jocs que fomenten compartir amb altres nens, el treball en equip, jugar amb més d’una persona.

Quantes joguines necessiteu i per a quants infants aproximadament?

Aquest any aconseguirem lliurar joguines a 350 nens, això vol dir que necessitem unes 600 joguines per intentar que en tinguin dues per infant. Ens calen joguines per a totes les edats, tot i que ens costa més aconseguir joguines a partir dels 8 anys.

Fins quan es pot participar de la campanya i on podem portar el material?

Aquest dissabte estarem a la botiga Titus Kids de Martorell i al Santer Comercial d’Abrera. També es poden adreçar a la nostra seu al carrer de Lloselles, de dilluns a divendres, de 8.00 a 18.00h. El cap de setmana passat el Martorell Pàdel Club va fer una recollida d’aliments i algunes persones també van aportar-hi joguines.

Una part d’aquestes joguines les destineu als fills d’interns de Centre Penitenciari de Brians.

Un centenar són fills dels interns del Centre Penitenciari de Brians 1 i 2. És una ofrena que realment és molt bonica perquè pares i mares poden compartir el dia de Reis amb els seus fills. Un dia d’il·lusions multiplicades perquè tenen joguines però aquí hi influeixen molts altres factors.