Creu Roja i Carrefour tanquen una nova campanya de recollida de material escolar

687

La Fundación Solidaridad Carrefour, amb el suport de voluntaris de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, van dur a terme el passat divendres 31 d’agost i dissabte 1 de setembre la 10a edició de la campanya ‘Tornada a l’escola solidària’. Durant aquests dos dies les dues organitzacions van recollir material escolar amb l’objectiu de reduir l’impacte que suposa la seva adquisició per a les famílies amb escassos recursos.

Durant l’horari comercial de Carrefour, els voluntaris de Creu Roja s’han situat a la zona de caixes de cobrament, on els clients s’han pogut informar d’aquesta campanya i dipositar els articles adquirits per col·laborar amb la causa. Amb tot allò que s’ha recaptat en aquests dos dies, la Creu Roja elaborarà lots bàsics de material escolar, composats per una motxilla, 3 o 4 llibretes quadriculades, un paquet de llapis, un paquet de gomes, un de bolígrafs i una caixeta de colors de fusta. A més, s’intentarà que aquests lots siguin adients al curs escolar de l’infant que ho necessita, motiu pel qual es demanaven també altres articles com retoladors de colors per als més petits o jocs de regles –amb escaire i cartabó- per aquells nois i noies cursant els darrers cursos de primària i l’ESO.

Montse Pallarol, voluntària de la Creu Roja, ha valorat la campanya de manera positiva, tot i que sí ha notat que, degut a alguns casos d’estafa comesos per altres organitzacions, enguany les persones s’han mostrat més desconfiades. “Aquest any ens ha costat més, la gent sobretot vol assegurar-se que no hi hagi intermediaris que provoquin que finalment el material no arribi a aquells que el necessiten” ha apuntat.

Montse Pallarol, Creu Roja

Els materials més aportats durant tot el cap de setmana van ser llapis, bolígrafs, gomes i llibretes, articles que necessiten pràcticament tots els escolars. La Leticia, mare de família, intenta participar cada any en aquesta recol·lecta, ja que es posa en la pell d’altres famílies amb més dificultats. Com ella mateixa empatitzava “jo tinc una filla i no m’agradaria que li faltés res”. Una altra de les persones que va donar material escolar va ser el Sergi, que comenta que sempre que pot, col·labora en aquest tipus de campanyes de material escolar o en d’altres que consisteixen en la recol·lecta d’aliments, i desitja que algun dia no s’hagin de dur a terme accions d’aquest tipus ja que significarà que aquestes problemàtiques s’han solucionat definitivament.

Letizia i Sergi, donants de material escolar