Creu Roja recapta més de 850 joguines per a infants en situació vulnerable del Baix Nord

805
Recollida joguines Rugby Club Martorell
Recollida joguines Rugby Club Martorell

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha finalitzat la campanya de recollida de joguines amb èxit. Gràcies a la solidaritat dels ciutadans, l’entitat ha aconseguit recaptar 860 joguines noves que han repartit entre un total de 302 nens i nenes en situació de vulnerabilitat derivats dels Serveis Socials dels municipis de la comarca. La campanya pretén que tots els infants tinguin accés a joguines noves. Enguany s’ha pogut cobrir el 100% de les famílies afectades.

Entitats locals com el Martorell Pàdel Club, el Club de Futbol Martorell i el Rugby Club Martorell han dut a terme accions especials per col·laborar amb la Creu Roja per aquesta causa. També han posat el seu granet de sorra dues empreses privades del municipi i el Col·legi La Mercè. Griselda Sanahuja, tècnica d’intervenció social de Creu Roja Baix Llobregat Nord, ha valorat positivament el resultat d’aquesta campanya, que ha aconseguit recaptar un nombre de joguines similar a l’any passat.

Griselda Sanahuja, tècnica d'intervenció social de Creu Roja Baix Llobregat Nord

El repartiment de les joguines s’ha fet a famílies dels municipis del Baix Llobregat Nord: Abrera, Castellví de Rosanes, Esparraguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i Martorell. Part d’aquestes joguines s’han entregat també als fills i filles d’interns del Centre Penitenciari Brians 1 i 2. Griselda Sanhauja comenta que “és molt important que aquesta sigui una campanya continuista” motiu pel qual va destinada “a totes aquelles famílies amb les que ja treballem durant tot l’any”.

Griselda Sanahuja, tècnica d'intervenció social de Creu Roja Baix Llobregat Nord

Enguany, no hi ha hagut cap joguina de segona mà i totes les repartides han estat noves. A més, la gran majoria de persones que han donat solidàriament aquests obsequis han respectat els requisits marcats de que fossin jocs no bèl·lics, no sexistes i que promoguin el joc col·laboratiu. Sanahuja apunta que any rere any la societat es va conscienciant més sobre la importància de regalar aquest tipus de joguines.

Griselda Sanahuja, tècnica d'intervenció social de Creu Roja Baix Llobregat Nord