Creu Roja recollirà material escolar aquest divendres i dissabte al Carrefour de Martorell

829
Tornada a l'Escola Solidària. Creu Roja del Baix Llobregat Nord. Carrefour Martorell
Tornada a l'Escola Solidària

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord i la Fundación Solidaridad de Carrefour ja ho tenen tot a punt per a una nova edició de la campanya ‘Tornada a l’escola solidària’. Aquest divendres 31 d’agost i el dissabte 1 de setembre, al matí i a la tarda, voluntaris de la institució solidària recolliran dins l’hipermercat de Martorell material escolar per infants de famílies necessitades.

Els voluntaris s’ubicaran a l’interior de l’establiment comercial i informaran els clients de la campanya per a que, qui vulgui, pugui fer la seva aportació. Serà aquest divendres 31 d’agost de 09.30 a 14.30h i de 15.00 a 18.00h, i dissabte en la mateixa franja horària.
Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, explica que la campanya se celebra en aquestes dates per tal que els destinataris puguin començar el curs amb tot el material recaptat”, i que aquests són ” nenes i nens de famílies en situació de vulnerabilitat i que no tenen accés a poder comprar tot el material que l’escola els requereix portar el primer dia de classe”.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

L’Objectiu de la campanya és acompanyar els infants i donar un cop de mà en evitar un nen o nena comenci el curs sense estoig, carpeta o motxilla com la resta de companys. Per Sanahuja, “si això passa, està patint una discriminació”. Tot i reconèixer que “un boli, un llapis o colors no són elements de primera necessitat com ho puguin ser els aliments o el pagament de la llum, l’aigua o el gas, sí que és molt important que qualsevol nen pugui el primer dia de cole estrenar llibretes, tenir el seu estoig amb llapissos i colors, en igualtat amb la resta de companys “.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Els destinataris seran infants del Baix Llobregat Nord, provinents de les famílies que atén la Creu Roja o que els ajuntaments -entre ells Martorell- els deriven puntualment des de Serveis Socials en detectar situacions en les que la família no pot assumir la despesa”.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Quins materials es poden donar?

Amb tot allò que es recapti en aquests dos dies, la Creu Roja elaborarà “lots bàsics de material escolar, composats per una motxilla, 3 o 4 llibretes quadriculades, un paquet de llapissos, un paquet de gomes, un de bolígrafs i una caixeta de colors de fusta. A més, intentem que també hi hagi retoladors i joc de regles -amb escaire i cartabó-, tot i que aquest material no el podem arribar a garantir a tots els lots”, explica la responsable de Creu Roja.

Tornada a l'Escola Solidària. Creu Roja del Baix Llobregat Nord. Carrefour Martorell
Tornada a l’Escola Solidària

Aquest és el material bàsic que es recomana per a que els clients solidaris en facin donació. Malgrat tot, diu Sanahuja, “també posen èmfasi en el material que ens costa més rebre, com ara motxilles, retoladors i jocs de regles, ja que són més cars”.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Els voluntaris donaran informació de la campanya als clients i, si cal, els assessoraran en cada moment sobre els materials més necessaris per a fer possible que la campanya sigui tot un èxit.