Creu Roja recull material escolar per abastir famílies necessitades de l’entorn

901
Tornada a l'Escola Solidària. Creu Roja del Baix Llobregat Nord. Carrefour Martorell
Tornada a l'Escola Solidària

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord torna a posar en marxa la campanya ‘Retorn a l’Escola Solidària’, de recollida de material escolar bàsic per abastir infants de famílies necessitades de l’entorn. Voluntaris de l’entitat seran a l’entrada del Carrefour de Martorell el 6 i 7 de setembre, al matí i a la tarda, recollint les donacions dels clients. Des d’ara també es podrà donar material escolar a les dues oficines que té la Creu Roja a Martorell.

Com és habitual en aquestes dates, la institució solidària recull material escolar per a que tots els nens i nenes de les famílies més necessitades de l’entorn “tinguin un inici de curs en les mateixes condicions que els altres infants, amb tot el material bàsic que requereixen els centres educatius, ja que de vegades no tothom té accés a proporcionar-lo als seus fills”, explica la seva referent tècnic Griselda Sanahuja.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Com es desplegarà la campanya

La campanya es farà el 6 i 7 de setembre a l’entrada del supermercat Carrefour, que col·labora amb la causa. Sanahuja comenta que “a manca de concretar els horaris, estarem allà tots dos dies de 10.00 a 13.30h i de 17.00 a 21.00h”.

Els voluntaris explicaran la campanya als clients a l’entrada del supermercat. Qui vulgui col·laborar adquirirà el material al centre comercial i, a la sortida, trobarà un punt de recollida. Després, la Fundació Carrefour -amb la que la Creu Roja manté un conveni de col·laboració- donarà material que manqui per completar lots escolars bàsics.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Sanahuja explica que el material bàsic que es sol·licita és el que es trobaria en un lot bàsic escolar: “motxilla, estoig, llapis, gomes, maquinetes, colors de fusta, bolígrafs, retoladors i llibretes”. A partir d’aquí,”podem posar-hi compassos, flautes o altres elements, segons les necessitats”. La referent tècnic afegeix que “els productes que més costa d’aconseguir són les motxilles i les llibretes”. Amb tot, l’objectiu és confeccionar entre 120 i 150 lots bàsics, que sol ser el gruix d’infants que atenem anualment”.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord
Tornada a l'Escola Solidària. Creu Roja del Baix Llobregat Nord. Carrefour Martorell
Tornada a l’Escola Solidària

La recollida, també als locals de la Creu Roja a Martorell

L’altra modalitat per participar en la campanya de recollida solidària de material escolar és portar-lo directament a alguna de les dues oficines que té la Creu Roja a Martorell, a l’antic camp de les Carolines (carrer del Revall, s/n) o al local del carrer de Sant Llorenç d’Hortons, 5. L’horari d’atenció al públic és “tots els matins de 09.00 a 14.30h des d’ara mateix i fins l’11 de setembre”, afegeix Sanahuja.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Des de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord ja fa anys que es participa en aquesta campanya, en la que l’acapte de material escolar ja es considera quasi com una altra necessitat bàsica, molt important en la formació dels infants.