Crist Salvador fa festa per commemorar els 28 anys de la benedicció del temple

734

La parròquia de Crist Salvador ha celebrat aquest cap de setmana el 28è aniversari de la seva benedicció amb diversos actes religiosos, musicals i de germanor. Dissabte hi va haver missa solemne, concert de la Coral del Barri de Rosanes, havaneres i rom cremat i aquest diumenge els feligresos han brindat amb coca i cava després de l’ofici. La parròquia de Buenos Aires ha fet memòria de les activitats realitzades el darrer any i ha mostrat la seva intenció d’ampliar les relacions amb altres comunitats religioses.

Un 19 de juny de 1988, el Bisbe de Barcelona Josep Maria Jubany beneïa el temple parroquial martorellenc. Vint-i-vuit anys més tard, la parròquia ho ha celebrat recordant les activitats fetes durant el curs: “a més dels grups de catecisme i confirmació, d’oració i de creixement, fem gramàtica per a germans nouvinguts i hem apostat per una nova fulla parroquial, que ha comportat una gran inversió”, segons destacava dissabte el responsable del Consell Parroquial de Crist Salvador Lluís Mendoza en acabar l’ofici religiós del capellà de la parròquia, Rafael Maroto.

Voluntat d’obertura cap a d’altres comunitats religioses

Una de les voluntats de present i futur que s’ha marcat Crist Salvador és, segons Mendoza, “que siguem una comunitat viva, que pugui ampliar les relacions amb altres comunitats i altres maneres d’expressar les pròpies creences. Tot això per a que el nostre món sigui cada cop una mica més humà”, va dir Mendoza. La parròquia ha anat acollint feligresos d’arreu del món, entre els quals una comunitat africana a la que dóna suport en l’aprenentatge del castellà i del català.

Música i germanor per celebrar l’aniversari

La Coral del barri de Rosanes, dirigida per Alba Bohigas, va oferir als assistents una part del seu repertori dissabte, abans de la interpretació d’havaneres i de la degustació de rom cremat. Les commemoracions han continuat aquest diumenge amb la missa i un brindis amb cava, acompanyat de coca de Sant Joan, just en el dia del 28è aniversari de l’efemèride.