Cristina Dalmau: “Pel Daltabaix hi han passat unes 5.000 persones i n’estem molt contents”

343
Daltabaix
Daltabaix

La regidora de Benestar Social i Joventut de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, ha ressaltat l’alta participació registrada aquest cap de setmana al Daltabaix. Prop de 5.000 persones han gaudit les propostes de lleure infantil i juvenil, en les que també hi ha hagut implicació d’entitats i institucions locals. La plaça de les Cultures va ser el focus de la proposta del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, que incloïa el 12è Fira Jove el dissabte i el 24è Fira Infant el diumenge.

La regidora ha valorat de manera molt satisfactòria el Daltabaix 2016: “dissabte, amb la Fira Jove, van passar per la plaça de les Cultures unes 2.000 persones. Més de 200 van ser al concert de la nit, i diumenge en van venir prop de 3.000. Hem tingut molta afluència de gent i l’important és que s’ho hagin passat bé. En aquest sentit, crec que hem acomplert l’objectiu”.

Per Dalmau, el Daltabaix fa la funció d’un “cap de setmana ple d’activitats per als infants i els joves. Però des de l’ajuntament volem que també hi participin les entitats perquè es donin a conèixer entre els infants i joves, expliquin les activitats i serveis que fan enfocats a ells i en creïn sinèrgies”.

Tres dies d’activitat intensa

Divendres, el Daltabaix es posava en marxa a l’auditori Joan Cererols davant 200 joves amb la presentació dels curtmetratges del Projecte Reacciona. Un treball educatiu i preventiu sobre temàtiques com els sentiments, la violència de gènere o l’addicció a les xarxes socials i a les noves tecnologies, en el que alumnes del Col·legi La Mercè, dels instituts Pompeu Fabra i Joan Oró i de l’Escola d’Adults presentaven films elaborats per ells mateixos.

Dissabte va ser el dia de la 12a Fira Jove, amb l’exhibició de les escoles de dansa New Dance, Dance Art Factory, l’Espai de Dansa, Dance Move, Impuls Dance, Anwar Oriental i Som Bollywood-Nuni Kaur Ji. Al seu voltant hi havia parades amb simuladors professionals de Fórmula 1 i tallers, entre els quals un de circ amb la companyia Suitcase Circus i la 9a edició del Taller de Cinema amb la projecció de Desconnexió. L’alcalde Xavier Fonollosa va encapçalar la representació institucional. El concert de Baratos i la sessió de deejays van completar l’oferta a la nit.

El diumenge es va dedicar a la 24a Fira Infant, amb la IV Baixada d’Andròmines del Cau Joan XXIII i una vintena de parades que van instal·lar entitats i institucions -Policia Local, ABP dels Mossos d’Esquadra, la Creu Roja, Can Serra o La Xarxa, entre d’altres- amb informació i propostes educatives i pedagògiques i tallers de dibuix i pintura. També hi va haver tastet teatral amb Mrs. Brownie, de la Companyia Nu, i l’espai escènic ambulant Passeu, passeu! De la companyia Fes-t’ho com vulguis. La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies Lluís Amat van fer una passejada pel recinte per saludar els participants i interessar-se per les seves propostes.