Cultura, oci, salut i benestar, en sis actes per commemorar el Dia de la Gent Gran

896

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell ha programat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran del proper 1 d’octubre. En seran 6, concentrades entre aquest divendres 28 de setembre i el 5 d’octubre, i inclouran cinefòrum, ball, taller, revisió del glaucoma i 2 presentacions de la Xarxa de Bon Veïnatge. Pel regidor de l’àrea, Albert Fernández, els actes són un tast dels serveis oferts tot l’any per millorar la seva qualitat de vida.

“És vital que la gent gran se senti atesa per familiars, amics, coneguts, veïns i administracions, i que se’l ajudi a contactar amb qualsevol dels serveis que prestem des de l’Ajuntament al llarg de l’any en l’àmbit lúdic, esportiu, de salut i cultural”, destaca el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández. L’objectiu és “fer-los la vida més fàcil, distreure’ls i evitar que caiguin en la soledat”. En definitiva, “perquè els avis, durant la seva etapa jove, ens han ajudat a nosaltres i ara, quan es fan grans, és quan més ens necessiten”.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament

Ara, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, s’agrupen un conjunt d’activitats commemoratives que començaran aquest divendres 28 de setembre (17.30h) a la Casa de Cultura de La Vila. Hi haurà Cinefòrum amb la projecció de El verano de sus vidas i la lectura del manifest del Dia Internacional de la Gent Gran, a càrrec dels presidents dels dos esplais de la gent gran que hi ha a Martorell.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament

El dilluns 1 i el dimarts 2 d’octubre es faran dues trobades de taules comunitàries de la Xarxa de Bon Veïnatge, de detecció i ajut de persones grans en situació de vulnerabilitat i en la qual hi participen ja 33 comerços de Martorell: “el dilluns farem una trobada de gent gran a les 11.00h a la MercèVila per explicar el projecte i activitats amb llanes. El dia 2 repetirem al Mercat Municipal Les Bòbiles, amb la col·laboració de les parades Cropepa’s i Anna Pa i Pastes”.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament

Del dia 1 al 5 d’octubre es farà una campanya gratuïta de revisió del glaucoma, la degeneració macular i altres aspectes de la salut visual, amb revisió gratuïta a la unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres a la Plaça de les Cultures. A més, 4 establiments de Martorell també ofereixen revisions gratuïtes: GM Òptics (carrer de Joan Maragall, 3); BCN Òptics Martorell (avinguda de Francesc Riera, 10); Òptica 2000 (rambla de Les Bòbiles, 7) i Josa Òptics (carrer de Lluís Gaya, 2B). L’Òptica i Ortopèdia Sant Jordi (passeig Catalunya, bloc 3) aplicarà descomptes per fer revisió.

El dimarts 2 d’octubre 17.00h l’Esplai Gent Gran La Vila acollirà el taller ‘Dones grans, dones sanes, dones sàvies’, a càrrec de Carmen Cordón, responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Martorell.

Finalment, el dijous 4 d’octubre se celebrarà a la plaça de les Cultures una trobada de ball, amb el grup de gent gran dels dos esplais de gent gran: “una demostració de ball, activitat oberta que tothom podrà venir a veure. S’acompanyarà de pa amb vi i sucre i refrescos pels assistents”. És el primer cop que aquesta activitat es fa a l’exterior.