Curs de doblatge pels alumnes del Servei Local de Català i del Voluntariat per la llengua

737
Francesc Fenollosa i Ten, doblador
Francesc Fenollosa i Ten, doblador

El dimarts 15 d’octubre, a les 17.15h, tindrà lloc al Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, el taller ‘Doblem en català?’ amb Francesc Fenollosa i Ten, doblador professional. Aquesta activitat, subvencionada per la Direcció General de Política Lingüística, està organitzada pel SLC de Martorell i compta amb el suport de l’entitat local Cinema del Diable.

Francesc Fenollosa i Ten “és professor de català, actor i director de doblatge. A més de doblar moltes pel·lícules, ha estat la veu en valencià del Fullet Tortuga a la sèrie Bola de Drac“, explica el responsable del SLC de Martorell, Andreu González.

Andreu González, responsable SLC Martorell

Precisament, l’arribada d’aquesta sèrie japonesa va provocar un impuls en l’ús social del català per a tota una generació, la qual cosa posa de manifest el poder del doblatge en el foment de la llengua. González assegura que “moltes vegades hi ha persones que associen el català a l’àmbit acadèmic. Un dels reptes que tenim és fer que el català estigui normalitzat i que visqui en qualsevol aspecte de la quotidianitat: en una activitat com aquesta, en els espais de lleure, a les xarxes socials i a tot arreu”.

Andreu González, responsable SLC Martorell

Els participants esdevindran dobladors en català de seqüències cinematogràfiques de pel·lícules de gèneres molt variats: clàssics de cinema, documentals, animació infantil… Davant el micròfon es podran expressar diferents emocions (por, preocupació, alegria, tristesa…) tot jugant, en definitiva, al joc de personatges de ficció. Aquesta activitat lúdica en català facilita que s’estableixin lligams positius entre l’ús del català i les emocions.

La sessió de doblatge durarà dues hores i mitja, i està adreçada a la participació de fins a 25 persones provinents dels cursos de català i del programa del Voluntariat per la llengua.