Curs d’operador de carretons elevadors i plataforma elevadora per a persones en atur

598

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell continua amb les accions formatives transversals per millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur amb la realització del curs de Operador de carretons elevadors i plataforma elevadora. A causa de la gran demanda entre els usuaris d’aquest curs s’han creat dues edicions del mateix per tal de beneficiar a més participants.

Aquests cursos formen part de la programació d’accions formatives de la nova edició del Programa Martorell Adapta’t, promogut pel departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell junt amb la Diputació de Barcelona, durant els mesos de maig i juny.

Aquests cursos van destinats a aquelles persones en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge a aquelles persones interessades a formar-se a fi de millorar les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral.

Durant aquesta setmana una quinzena d’alumnes han assistit al primer dels dos cursos programats d’Operador de carretons elevadors i plataforma elevadora, impartit per l’empresa Balmes Innova i de gran demanda d’inscripcions.

L’objectiu principal d’aquest curs formatiu és capacitar a les alumnes per desenvolupar les tasques de carretoner amb seguretat, facilitant així la seva inserció laboral. El curs pretén que els alumnes coneguin la legislació en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, les obligacions i drets de la conducció de carretons elevadors i plataforma elevadora, i especialment les seves responsabilitats com a tals, així com les modalitats, condicionants i riscos associats a les distintes operatives dels diferents equips i entorns.

Aquest curs consta de 20 hores totals, estructurades en 4 sessions: 1 sessió de 5 hores de continguts teòrics realitzada en el Centre de Promoció Econòmica i 3 sessions de 5 hores de pràctiques (15 hores totals de pràctiques) realitzades a l’empresa Vamasa Tecnial de Martorell.

Durant les sessions els alumnes han adquirit els coneixements tècnics necessaris per a la conducció del carretó elevador i de la plataforma elevadora de forma segura tant pel conductor, per altres treballadors, o terceres persones que es trobin en el radi d’acció de la maquinària, sense deterioració per a la mercaderia manipulada o les instal·lacions existents, han pogut conèixer i comprendre els equips de treball, la seva correcta utilització, els elements de seguretat i els seus riscos, potenciant les pràctiques segures i la cultura preventiva i han conegut les tècniques bàsiques d’estiba i desestiba.

En finalitzar el curs, les alumnes obtindran el carnet d’operadors de carretons i plataforma elevadora (vàlid durant 5 anys), el diploma oficial d’assistència del curs i l’informe emès per l’empresa Balmes Innova, empresa que imparteix el curs, on consten les dades del curs.

El segon curs d’Operador de carretons elevadors i plataforma elevador, programat després de la gran demanda d’inscripcions, es realitzarà els propers dies 15, 16, 17 i 18 de juny de 2015.