Dàmaris Gelabert interpretarà el seu cançoner infantil a la Festa Major de Martorell

5265
Dàmaris Gelabert
Dàmaris Gelabert

Una de les propostes familiars de la Festa Major de Martorell, que se celebrarà del 14 al 16 d’agost, arribarà de la mà de Dàmaris Gelabert. La cantant oferirà un concert ple de ritme amb divertides cançons que la majoria d’infants canten diàriament a casa i a l’escola. Serà el dijous, 16 d’agost, a les 19.30h a l’aparcament del passeig de la Creu Roja.

Pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils, Gelabert és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, especialista en Musicoteràpia i graduada amb honors pel Berklee College of Music de Boston als Estats Units. Educadora de massatge infantil, creadora del mètode Totsona d’Estimulació Musical a l’etapa 0-6 i pionera a Espanya de les Cançons Personalitzades.

Després de fer les amèriques, les ganes de posar a l’abast de mestres, pares i nens unes cançons i una manera de fer que estava convençuda funcionaria, van animar-la, junt amb el músic Àlex Martínez, a crear el segell discogràfic: Totsona Records.

Des del seu primer disc Totsona!, un referent per l’educació musical al nostre país, Dàmaris Gelabert ha escrit més de 150 cançons, la major part d’elles, editades en els seus 16 discos i 2 DVDs. Cançons que es canten a diari dins l’àmbit escolar i familiar pel seu contingut pedagògic útil en la formació d’hàbits i rutines, d’ensenyaments bàsics i de valors educatius.

Amb una manera pròpia d’entendre l’estimulació musical i amb una base musicoterapèutica ha creat el Mètode Totsona que es fonamenta en la cançó i en la necessitat d’entendre la música com el primer llenguatge de l’infant. És formadora i assessora d’aquest programa en diferents Escoles d’Educació Infantil de Catalunya. És professora en el Màster de Musicoteràpia a l’ESMUC i a l’Escola Universitària Gimbernat. Imparteix xerrades, cursos i seminaris a diferents universitats, escoles i centres de formació. Combina la docència amb concerts, audicions, tallers i espectacles per a nens, famílies i escoles.

L’any 2012, va inaugurar l’Espai Totsona a Cardedeu (Barcelona), on es troben les oficines de Totsona i on imparteix cursos per a mestres, educadors i tots aquells interessats en el món de la música i la primera infància.