Daniel Gasulla encarregat de compondre la primera sardana del projecte escolar SardaTIC

461

El compositor martorellenc Daniel Gasulla ha acceptat l’encàrrec de compondre aquest curs la primera sardana per al projecte SardaTIC, que promou la sardana i la cobla entre els escolars a través de les noves tecnologies. La peça, inspirada en les cançons del Club Super 3, es va estrenar dissabte a la primera sessió de formació a Vilassar de Dalt.

La coordinació del SardaTIC ha decidit encarregar-li al jove compositor martorellenc la sardana amb la que els alumnes participants aprendran a ballar aquesta dansa.

Hi ha una clau i la tens tu, és el títol de la peça, “cent per cent pensada per als infants, amb melodies del Club Super 3 com Akandú, Connectem o Sóc així”, ha dit Daniel Gasulla, qui ha assegurat que es va posar en contacte amb l’autor de les melodies, Marc Parrot, a qui li va fer “molta il·lusió que es pensés en la seva música per difondre la dansa tradicional catalana entre el jovent”.

Sobre el SardaTIC, Gasulla diu que és “un projecte preciós perquè combina una part física amb una de virtual, és amb la mainada amb qui s’ha de començar a potenciar l’estima per la sardana”.

Hi ha una clau i la tens tu s’interpretarà també a les dues trobades presencials que configuren el SardaTIC: SardaTIC, el concert!, un divertit concert didàctic teatro-musical on els alumnes coneixen la cobla i els seus instruments, i la ballada final on els alumnes de cada grup de treball SardaTIC es troben per ballar el galop i la sardana que han après al llarg del projecte.

Els alumnes de 4rt de Primària dels centres escolars de Martorell hi van participar del projecte SardaTIc el curs passat.

Daniel Gasulla

Nascut a Martorell el 1970, Daniel Gasulla va iniciar els estudis de solfeig i piano amb nou anys amb Teresa Garcia i Pons. Als 17 va començar a estudiar harmonia i fiscorn amb el compositor Tomàs Gil i Membrado, posteriorment amb contrapunt, composició i instrumentació per a cobla. Va debutar com a instrumentista de fiscorn a la cobla Juvenil Ciutat d’Igualada, d’on va passar a la Ciutat de Terrassa. També ha tocat el trombó de pistons a la Ciutat de Cornellà (fins al 2004).

Ha dirigit la cobla-orquestra Nocturna, d’Igualada, (1997-2000), cobla Ressò (2003-2006), cobla Contemporània (2006-2012) i la Banda de Música d’Igualada (2003-2006). És el director de la Cobla Tres Vents de la Catalunya Nord i com a trombonista de vares ha tocat en l’Standard Big Band i en la Banda Municipal, de Martorell. Actualment ha reprès els estudis d’harmonia amb el compositor Lluís Vergés.

En el concurs de la Sardana de l’Any 2014, Daniel Gasulla va aconseguir el Premi de la Crítica amb la sardana Cant d’Infantesa, una sardana composta únicament amb el motiu de la cançó En Pere Gallerí.