Darreres places disponibles al programa formatiu Joves per emprendre del Molí Empresa

398

El Centre de Promoció Ecòmica de l’Ajuntament de Martorell impulsa el programa Joves per emprendre, adreçat a persones de 16 a 29 anys amb una idea de negoci. Els participants rebran formació, assessorament i aconseguiran allotjament gratuït durant un any al nou coworking del Molí Empresa. Encara hi ha places disponibles.

Joves per emprendre té com a objectiu formar persones joves del territori per tal que les seves idees puguin esdevenir projectes empresarials reals. 15 joves menors de 30 anys, inscrits en el programa de Garantia Juvenil, rebran suport per desenvolupar diferents projectes d’emprenedoria.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell esdevé l’escenari on es desenvoluparan les idees empresarials dels joves emprenedors i on disposaran de la infraestructura i l’equipament necessaris.

Programa formatiu
Les 15 persones seleccionades gaudiran de formació i assessorament durant 240 hores. Durant aquest temps treballaran en el desenvolupament de projectes i models de negoci per garantir l’èxit de la seva idea en el mercat. En la primera fase del programa realitzaran 200 hores de formació estructurades en formacions grupals (30 hores), formacions individuals (150 hores) i formació en empresa (20 hores).

Es treballaran diferents àrees de coneixement com el producte, on els equips han d’aconseguir definir les característiques principals del seu primer producte/servei i les seves funcionalitats. En l’àrea de màrqueting i comunicació els participants han d’aconseguir definir els missatges clau per als diferents segments de client, el seu posicionament i imatge corporativa, així com treballar l’elevator pitch tant per a clients, com per agents i inversors.

Els emprenedors també treballaran el mercat, on han d’aconseguir millorar el coneixement dels clients, les dinàmiques del sector i la seva diferenciació respecte a la competència, i han de definir les característiques que ha de tenir l’equipper aconseguir un creixement controlat amb la distribució de rols, responsabilitats i alternatives de contractació. Durant la formació grupal també es tracta el tema legal, registre de marca i procés de constitució de l’empresa, i els temes econòmics-financers com les necessitats financeres durant la vida del projecte, indicadors i projeccions econòmiques. L’estratègia i la definició del model de negoci i el temacomercial també es treballen en aquesta fase.

La següent fase del programa consisteix en l’acompanyament del projecte empresarial, i durant 40 hores els seleccionats gaudiran d’acompanyament empresarial en matèria de model de negoci, finançament, internacionalització i creació d’empresa. Finalitzada aquesta fase es procedirà a la constitució de les empreses creades en el marc d’aquest programa.


‘Coworking’ Molí Empresa gratuït i ajut de 9.080,40 €

Els joves que hi participin i constitueixin la seva pròpia empresa també opten a rebre allotjament gratuït durant un any al nou espai coworking del Molí Empresa. Els joves que constitueixin un negoci com a persones treballadores autònomes poden optar també a una subvenció de 9.080,40 €, equivalent al salari mínim de 12 mesos per posar en marxa la seva activitat gràcies a l’ajut disponible en Garantia Juvenil per l’autoocupació. (Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 d’octubre del 2016).

Inscripcions

El període de recepció de participants i candidatures encara roman obert. Les inscripcions s’efectuaran a través del lloc web www.moliempresa.cat omplint un senzill formulari en línia.