Darrers dies per lliurar imatges de lactància materna pel concurs fotogràfic de l’Hospital

598

El proper dijous 8 de setembre és la data límit de presentació d’instantànies al II Concurs de Fotografia de l’Hospital de Martorell, que té com a temàtica la lactància materna dins la commemoració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Qualsevol persona major d’edat i d’arreu pot participar-hi presentant fins a 4 fotografies relacionades amb la lactància materna i el desenvolupament sostenible. El jurat atorgarà tres premis i les obres presentades s’exposaran al vestíbul de l’equipament sanitari durant la celebració de la Setmana.

El II Concurs de Fotografia de l’Hospital de Martorell té com a temàtica La lactància materna: clau per al desenvolupament sostenible, i vol que “la població sigui conscient i que participi de la seva importància”, diu la coordinadora de llevadores de l’Hospital Montserrat Batlle. Al concurs hi pot participar “qualsevol major d’edat, de Martorell o d’arreu, que presenti fins a un màxim de 4 fotografies en les que el motiu principal sigui una mare alletant el seu nadó. A partir d’aquí, cadascú que hi posi el màxim d’ imaginació i de tendresa possible”, afegeix.

Cada participant enviarà les fotografies en format digital i resolució màxima de 5 megues al correu semlacmat@hmartorell.es fins el 8 de setembre. Optarà a guanyar un primer premi de 200 euros, un segon de 100 o un tercer de 50. La totalitat de les fotografies presentades s’exposaran al vestíbul de l’equipament. El jurat el composaran l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, un fotògraf professional, un representant de l’Hospital i un expert en lactància, que emetran el veredicte el 3 d’octubre. El faran públic el dissabte dia 8 d’octubre, coincidint amb algun dels actes commemoratius de l’Hospital dins la Setmana Mundial de la Lactància.

Avanç d’actes de la Setmana Mundial de la Lactància Materna
L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell commemorarà la Setmana Mundial de la Lactància Materna -del 2 al 8 d’octubre- amb d’altres activitats: “una presentació del Protocol d’Alimentació Complementària del Departament de Salut de la Generalitat amb la presència d’un dels seus autors. A més, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) explicarà les posicions en les que podem posar els nadons al bressol per evitar deformitats. Farem sessions de música per a nadons, assaig infantil, vindrà el grup de lactància materna de La Lliga de la Llet i les llevadores de l’Hospital farem una xerrada”, avança Montserrat Batlle. Al setembre es concretaran les dates i horaris de totes aquestes activitats.