David Bowie inspira ‘Star’, una exposició de Conxi Rubio i Tere González

1442
Inauguració exposició 'Star'
Inauguració exposició 'Star'

Les martorellenques Conxi Rubio i Tere González, membres de l’associació Artistes Plàstics, comparteixen, des de ben joves, dues devocions: l’art i David Bowie. L’univers creatiu del polifacètic impulsor de la cultura pop les ha inspirat per crear l’exposició Star, una trentena d’acrílics abstractes amb incrustacions de porcellana, que es pot visitar aquest setembre a El Círcol. L’alcalde Xavier Fonollosa ha inaugurat la mostra aquest dijous.

Algunes de les cançons més populars del londinenc, com Space oddity, Life on Mars, Across the univers, Changes o Under pressure, bategen les diferents col·leccions que conformen la mostra, el nom de la qual és un tribut a Blackstar, darrer disc de l’artista. “Fantasia, realitat i altres dimensions” traspassen els llenços per recordar al visitant que “tot és cíclic, tot pot canviar, tot es mou i pots fer el que vulguis. L’univers és obert i lliure”. A través de la combinació de textures i volums, els quadres generen “sensació de moviment i de flux, perquè l’únic segur és que tot canvia”, ha dit Tere González.

Tere González, artista

L’exposició està composada per 18 obres de Tere González, una dotzena de Conxi Rubio i un audiovisual. “M’agrada molt experimentar amb materials diferents, sobretot faig servir pigments, acrílics o sorra per crear textura”, ha definit González. De la seva banda, Rubio ha fet servir porcellana, material que domina i treballa habitualment, per crear volums en suport bastidor sobre la tela.

Tere González, artista

Ambdues autores han gestat l’exposició a l’Escola d’Arts de Ca l’Oller. Rubio es va centrar en la ceràmica des de mitjans dels anys 90, ha estat alumna i professora de l’escola i ha impartit diversos tallers. González va estudiar Il·lustració, va fer cursos a l’Escola Massana relacionats amb materials de paper i tècniques de pintura i, després d’un parèntesi, ha tornat a pintar.

L’exposició Star es podrà visitar fins el 29 de setembre a El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats (plaça de la Vila, 19), de dilluns a dijous, de 09.00 a 15.00h i de 17.30 a 19.00h, i els divendres, de 09.00 a 15.00h.