Definida la programació d’activitats de l’Espai Jove.Nord per al setembre

762
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto

L’Espai Jove.Nord ja té calendari d’activitats per a joves en l’arrencada del nou curs. El seu equip de dinamitzadors ha previst tallers de creació d’estoigs, d’herbes remeieres, d’exercici físic i de grafits, un sèriefòrum, un karaoke i un campionat de jocs de taula.

La tornada al curs a l’Espai Jove.Nord del Centre Cultural s’ha confeccionat amb les aportacions dels usuaris a la bústia de suggeriments i a l‘Arbre dels desitjos. Àngels Masqué, coordinadora de l’Espai Jove, explica que “durant el setembre, totes les activitats seran gratuïtes i esdevindran un tastet de la programació del primer trimestre, que començarem a l’octubre. Comencem el curs amb ganes d’ampliar tallers, ja que veiem que els joves n’estan motivats”.

Espai Jove.Nord. activitats de setembre de 2019
Espai Jove.Nord. activitats de setembre de 2019

La primera tindrà lloc els dies 3 i 5 de setembre (18.30h) hi haurà el taller ‘Fes el teu estoig’, lligada al taller de costura, per a aprendre a cosir estoigs i fundes de carpetes per portar folis.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

El dia 9 (19:30h) se celebrarà una taula rodona sobre herbes remeieres, per compartir remeis naturals per combatre els encostipats amb els consells de l’àvia.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

El Sèrieforum s’ha previst pel divendres dia 13 (20.00h) i es dedicarà a Plats Bruts. Masqué explica que “en aquest cas interpel·la a joves d’edat més avançada” per recordar aquesta antiga sèrie i com han canviat els estereotips avui.

De fet, l’Espai Jove preveu celebrar sessions periòdiques els divendres de cada mes, alternant algunes com ara la de Jocs de taula (dia 20, 19.00h) o la de karaoke (dia 27, 19.30h i fins a les 00.00h) “que té molt d’èxit i ens la demanen molt”. Completarà el cicle les Jam Session, que arrencaran a l’octubre, i altres propostes que facin els joves.

A més, el dia 17 (18.30h) serà el torn del taller d’exercici físic, amb rutines i estiraments per posar en pràctica, que conduiran “dos joves que s’han conegut a l’Espai Jove, que han connectat amb aquest interès i que ens l’han proposat. Això ens agrada, que els joves siguin partíceps i protagonistes del que volen fer a l’Espai, que ells també siguin dinamitzadors d’activitats, fent-los nosaltres l’acompanyament en creació, publicitat i continguts”.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

Per acabar, el dia 26 (18.30h) es farà un taller de Grafitti per decorar parets al Parc Forestal de Can Cases: “fa uns mesos ja en vam fer un a càrrec d’un artista de Martorell i va quedar pendent de pintar un tros”.

Novetats d’horaris

Una altra de les novetats del nou curs a l’Espai Jove serà l’ampliació de l’horari. Els divendres, romandrà obert fins les 00.00h –abans ho estava fins a les 22.00h-. Els dissabtes, l’horari d’obertura passarà a ser de 10.00 a 14.00h i de 18.00 a 22.00h, i els diumenges, de 16.00 a 20.00h, amb “activitats dinamitzades més relaxades, com ara tertúlies, seriefòrums i concerts acústics”.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord