‘Dékoncert’, espectacle guanyador del Gran Premi BBVA Zirkòlika 2017, arriba El Progrés

685

Dékoncert de la companyia Solfasirc es representarà al Teatre El Progrés el proper diumenge, 29 de setembre, a les 12.00h. L’espectacle va guanyar el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2017, atorgat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA. Com a premi va obtenir una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros.

El Gran Hipòlit, un músic dotat i amb aires de megalomania, arriba a l’escenari pel seu concert, però mai sense en Gerard, el seu ajudant amb una imaginació sense límits, qui porta al gran Hipòlit per camins desconeguts i inversemblants, molt menys convencionals que els proposats per Hipòlit en el seu concert, i que permetran al públic gaudir d’un duo més que sorprenent.

Un espectacle on “els elements del circ estan al servei de la música”, ha explicat Biel Roselló, fundador de la companyia. Cada artista sobrepassa les seves fronteres creatives per endinsar-se en l’univers de l’altre.

Biel Roselló, fundador Solfasirc

La companyia Solfasirc neix a Barcelona a finals del 2005 constituint una plataforma creativa que investiga la fusió de llenguatges escènics. Aquest col·lectiu multidisciplinar neix de la crida d’en Biel Rosselló, l’ànima del projecte, i té com objectiu crear una òpera de circ investigant les fronteres entre la música i les arts del circ. Per celebrar el 10è aniversari, la companyia ha decidit tornar als escenaris amb aquesta creació Dékoncert, un concert de circ.

Biel Roselló, fundador Solfasirc

Al llarg d’aquests 10 anys la companyia ha realitzat més de 400 representacions amb les seves diferents creacions arreu d’Europa. Ha rebut el suport de l’ICEC, INAEM, Institut Ramon Llull i el Conseil Départemental de la Savoie.

Sobre el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ

El Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, atorgat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, neix el 2014 i és un dels premis que s’atorguen a la Nit de Circ. Té com a objectiu donar suport al circ, incentivar la creativitat de les companyies i reforçar la seva professionalització. Es dirigeix a artistes o companyies catalans.

Per a Roselló, guanyar aquest premi “va ser un cop de sort que ens ha fet guanyar visibilitat i credibilitat”. “Ens ha donat l’oportunitat que la gent ens vingui a veure, en un món on prima la imatge i tot va tan ràpid. Ens ha atorgat més legitimitat i existir en el planeta”.

Biel Roselló, fundador Solfasirc

El premi consisteix en una gira d’espectacles valorada en 20.000 euros (la dotació més important del país en la seva categoria) per diversos teatres d’arreu del territori català.