Detinguts tres membres d’un grup especialitzat en robatoris a clients d’hotels

1087
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de Martorell van detenir el dimecres, 20 de juny, a Cornellà de Llobregat, dos homes i una dona com a presumptes membres d’un grup criminal i per sis delictes de furt a hotels de Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Just Desvern, Lloret i Malgrat de Mar. Els detinguts, de 40, 43 i 45 anys, tenen el domicili a Badalona, Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat.

La investigació es va iniciar a mitjans del mes d’abril quan es va tenir coneixement de dos furts a l’interior de dos hotels de Martorell i Sant Andreu de la Barca. Els autors dels fets van endur-se al descuit part de l’equipatge d’una persona que s’allotjava a l’establiment mentre esperava un ascensor i el maletí d’un guia mentre organitzava l’allotjament del seu grup de turistes.

Dies després, el 2 de juny, els autors van cometre dos furts més a clients que es trobaven allotjats en establiments hotelers de Sant Just Desvern i Martorell. Concretament, els lladres van sostreure una maleta mentre el client estava realitzant el registre a l’hotel i una bossa de mà de l’interior d’un vehicle estacionat davant la porta de l’establiment mentre la víctima esperava la seva família.

Els dos darrers fets van tenir lloc el 12 de juny a dos hotels de Lloret de Mar i Malgrat de Mar. Els lladres van sostreure, sense que la víctima se n’adonés, una de les seves bosses mentre es trobava esperant un autobús a la porta de l’hotel. Amb l’altre víctima van utilitzar el mètode conegut com la taca, que consisteix en tacar la seva víctima amb un líquid amb l’objectiu de distreure-la, mentre es trobava carregant el seu vehicle per marxar i van aconseguir sostreure una bossa de mà amb tota la seva documentació personal, diners en efectiu i telèfons mòbils entre d’altres objectes.

Els investigadors, gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat dels establiments hotelers i les gestions d’investigació, van aconseguir identificar i localitzar als membres del grup que havien comès els sis furts, on totes les víctimes eren de nacionalitat estrangera, i el vehicle que utilitzaven.

Els agents van acreditar que els investigats sempre utilitzaven disfresses i complements per dificultar la seva identificació. A més, buscaven que les víctimes fossin turistes i adaptaven la seva forma d’abordar l’objectiu que s’havien marcat aprofitant els descuits o distraient a la víctima per exemple amb el mètode de la taca.

El grup estava organitzat i cada membre del grup criminal es distribuïa una tasca concreta. El 20 de juny els investigadors van detenir a Cornellà de Llobregat els dos homes i una dona com a presumptes autors dels furts i pertinença a grup criminal. Els arrestats, amb més de 70 detencions per fets similars, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.