Deu estudiants esportistes d’elit noruecs fan un intercanvi amb l’Institut Joan Oró

782

Deu estudiants esportistes d’elit de l’institut noruec St. Olav han participat aquest cap de setmana en un intercanvi cultural amb alumnes de l’Institut Joan Oró de Martorell. “Ha estat tot molt positiu. Les famílies i els alumnes d’aquí s’han portat de meravella i els deu alumnes noruecs s’ho han passat molt bé. Repetirem”, ha dit el coordinador de batxillerat de l’Oró, Fernando Llorente.

Acompanyats dels alumnes i d’alguns professors del centre martorellenc, els noruecs van visitar divendres el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Dissabte van visitar la Sagrada Família i diversos punts d’interès turístic més de la capital catalana. Fins i tot, van ser al Camp Nou amb motiu del Barça – Reial Societat. Diumenge van passar el matí a la Barceloneta.

“La intenció era que fossin més dies, però al final, per temes de calendari, només han pogut venir deu alumnes a passar un cap de setmana intens”, ha explicat Fernando Llorente, que ha unit esforços i il·lusió amb la professora de castellà de l’institut noruec, la catalana Cristina Mendijón, per fer realitat aquest intercanvi cultural i lingüístic (l’anglès dels noruecs a canvi del castellà dels catalans) tan profitós.

Mendijón, nascuda a Barcelona però establerta a Noruega, destaca que malgrat tots els entrebancs i les dificultats econòmiques i logístiques, aquestes iniciatives s’acaben duent a terme gràcies a l’empenta dels professors. En aquest cas, els artífexs van ser Llorente, Mendijón i Ilse Maderthaner, del departament de Llengües de l’Oró.

“La valoració és molt positiva. Els alumnes s’han obert. El problema és que ha estat massa curt, justament quan tot començava a rutllar, s’ha acabat. La propera vegada mirarem que sigui d’una setmana”, ha resumit Mendijón.

Els deu estudiants noruecs eren quatre noies i sis nois de disset anys practicants d’esports com la gimnàstica rítmica, l’hoquei gel, l’handbol, el futbol o el kick boxing. Cursen l’especialitat d’esport d’elit al St. Olav de Sarpsborg. El següent pas és que els joves catalans vagin a principis del curs que ve a Noruega.