Deu joves aprenen a elaborar el seu primer menú amb el taller ‘Cuina sense pares’

639
Taller 'Cuina sense pares'
Taller 'Cuina sense pares'

Deu joves menors de 18 anys han après, aquest divendres, nocions d’alimentació i de cuina saludable al seu abast a través del taller ‘Cuina sense pares’. L’Associació de Comerciants Fem Vila ha portat fins a Martorell aquesta iniciativa que promou la Diputació de Barcelona arreu de la demarcació. La cita s’ha celebrat a El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats, i ha comptat amb el guiatge de la nutricionista i dietista Núria Molet.

“L’objectiu és que els joves aprenguin a menjar bé a partir de cuinar bé i a reflexionar sobre els aliments, i que després cuinin un menú saludable de manera divertida”, explicava la conductora del taller Núria Molet, qui és dietista i nutricionista de l’empresa Dietart, que col·labora amb la Diputació de Barcelona per difondre aquests bons hàbits arreu.

Taller 'Cuina sense pares'. Núria Molet
Taller ‘Cuina sense pares’. Núria Molet

Per a fer-ho, els participants han assistit en primer lloc a una sessió teòrica en la que se’ls ha explicat la piràmide nutricional, i una de pràctica en la que han començat a manipular aliments bàsics per cuinar una recepta amb l’ajuda del microones. La idea, explica Molet, és “que cuinin ells sols, amb el nostre suport i la guia que els facilitem”.

Núria Molet, dietista i nutricionista instructora del taller 'Cuina sense Pares'

El menú estava composat per una amanida de cigrons amb alvocat, pernil i formatge de primer; un lluç amb patates i tomàquet de segon i unes piruletes o broquetes de fruita amb xocolata desfeta de postres. La Mariona Adell, la Jasmine Gabitova, la Bet Prats i la Mariona Carrillo s’ho han passat molt bé al taller. Han reconegut haver comès alguna petita errada durant el cuinat i han confessat que el plat que més els ha agradat ha estat les broquetes de fruita amb xocolata.

Mariona Adell, Jasmine Gabitova, Bet Prats i Mariona Carrillo

El taller és, per a molts d’aquests joves, el primer contacte amb la cuina i els seus estris bàsics. La Núria Molet explica que “una de les coses que han après és que el microones serveix per molt més que no pas per escalfar la llet, i se n’adonen que s’hi pot coure un peix, unes patates i una verdura i que pot quedar molt bo”. La dietista comenta que algunes de les principals dificultats per aquests petits cuiners és “el fet que tenen algunes dificultats a l’hora de, per exemple, adonar-se que han de rentar els tomàquets o pelar bé una patata. Cal tenir en compte que molts d’ells no cuinen a casa seva”.

Núria Molet, dietista i nutricionista instructora del taller 'Cuina sense Pares'

Al final de la sessió, tots els participants han rebut un petit dossier de receptes per a que puguin continuar practicant des de casa. Alhora, tots els joves que vulguin poden seguir les receptes proposades al web ‘Cuina sense Pares’.