L’Aula de Teatre representa ‘Manu’, una obra per reflexionar sobre l’assetjament escolar

3047
El grup de joves de l'Aula de Teatre portant a escena 'Manu' a l'auditori, sota la direcció d'Alicia Zamora

El grup de joves de l’Aula de Teatre de Martorell puja a l’escenari de l’Auditori Joan Cererols, avui dijous i demà divendres a la tarda, per oferir als alumnes de sisè de Primària l’obra Manu. El muntatge recrea el cas d’un noi que pateix assetjament escolar, tractat des de totes les perspectives. Els alumnes van escollir aquest tema per al treball de final de curs passat, sota la direcció d’Alícia Zamora.

Manu és el títol de l’obra i el nom del protagonista, un noi que pateix assetjament escolar i que viu experiències al voltant d’aquest conflicte social i els diferents rols que s’hi generen: “el de la víctima, el de l’assetjador, el dels còmplices que acompanyen l’assetjador i el dels que anomenem ‘salvavides’, que són els companys que tenen la valentia d’aturar l’assetjament”, explica la coordinadora del muntatge i responsable del grup de joves de l’Aula de Teatre, Alicia Zamora.

Alicia Zamora, responsable del grup de joves de l’Aula de Teatre

El president de l’Aula de Teatre, Jordi Morera, explica que “el treball va quedar tan bé que ens va semblar interessant d’exportar-lo. Per això, vam proposar-ho a la Regidoria d’Ensenyament, que ho va veure bé, i vam informar les escoles”.

Jordi Morera, president de l'Aula de Teatre de Martorell

Al final, es porta a escena l’obra en dues sessions, i s’adreça als alumnes de sisè de Primària. Abans, però, hi ha hagut una pluja d’idees, la improvisació d’algunes escenes, la creació d’un fil conductor, l’elaboració del guió i els assajos dels dimecres, com detalla l’Alícia Zamora.

Els alumnes, entusiasmats amb l’experiència

A Manu, 9 joves actors i actrius de l’Aula de Teatre pugen dalt de l’escenari. L’Alba de Haro és una d’elles i destaca que “vam escollir aquest tema perquè és molt present a les escoles. Creiem que pot ser molt interessant per al públic, que pot sentir-se molt identificat, i ser-los d’ajuda i de suport”.

Alba de Haro, actriu de l'obra 'Manu'

L’Andreu López afegeix que “és un projecte molt bonic. Dona un missatge molt important de superació i que els problemes es poden solucionar parlant i abans no passi el pitjor”.

Andreu López, actor de l'obra 'Manu'

A més de “servir d’ajuda als joves que ho estan patint”, diu l’Alba, “també per nosaltres ens porta a mostrar els nostres sentiments dalt de l’escenari, els sentim de debò i fem que el públic també els senti”, afegeix l’Andreu.