Diables commemorarà els 25 anys de la Carpafera amb un espectacle pirotècnic al passeig de Catalunya

432
Carpafera

La Colla de Diables i Dracs de Martorell oferirà aquest dissabte, 4 de maig, el Diabòlic, un espectacle pirotècnic basat en el naixement de la Carpafera, amb motiu del 25è aniversari de la bèstia de foc. Tindrà lloc a l’amfiteatre del passeig de Catalunya, a les 21.00h.

Mireia Cardús, presidenta de la colla, ha explicat que “el Diabòlic s’havia representat antigament i, enguany, hem volgut recuperar-lo amb motiu dels 25 anys de la Carpafera. Era un espectacle molt atractiu de veure i, a diferència d’un correfoc, es fa en un lloc delimitat on tothom en pot gaudir. Hi combinarem jocs de música, vídeos, figures de foc i la crema de la Carpafera”.

Mireia Cardús, presidenta Diables Martorell

La Carpafera és “el símbol de Diables”, una carpa que va sortir de les aigües del riu Llobregat per veure món. Un peix de sis metres que corre a tota velocitat traient foc pels queixals i per la cua, cavalcat pel Diable. La història del seu naixement té diverses versions, per això el Diabòlic servirà per donar a conèixer “la verdadera llegenda de com va arribar al poble i com va renéixer la Carpafera”, un secret que els Diables desvetllaran aquest dissabte, ha dit Cardús.

És una de les figures festives més reclamada als correfocs d’arreu, ja que s’allunya dels dracs convencionals. La seva estructura és d’alumini, recoberta de cartró pedra, amb sis rodes, focus de llum als ulls i sota el Diable. “Més d’una quarantena de diables s’involucraran en l’espectacle, que comptarà amb la col·laboració de l’Aula de Teatre”, ha avançat la presidenta de l’entitat.

Mireia Cardús, presidenta Diables Martorell

Diables de Martorell també celebrarà aquest divendres, 3 de maig, a les 21.00h, un correfoc infantil. El punt de sortida serà la plaça de l’Església. Els menuts faran un petit recorregut pel carrer de Francesc Santacana i la plaça de la Vila.