Dilluns comença la preinscripció de nous alumnes a l’Escola Oficial d’Idiomes

1340
Escola Oficial d'Idiomes de Martorell (EOI)
Escola Oficial d'Idiomes de Martorell (EOI)

Aquest dilluns 2 de setembre s’obre el termini de la preinscripció de nous alumnes a l’Escola Oficial d’Idiomes de Martorell (EOI) per al curs 2019-20, que arrencarà el 26 de setembre. Tothom qui vulgui ser alumne per primer cop d’algun dels seus cursos ordinaris haurà d’omplir un formulari per via telemàtica fins al dijous dia 5 al migdia. L’EOI ofertarà 6 nivells diferents d’anglès i 5 d’alemany, a més de cursos especials.

Des d’aquest dilluns, tota persona amb un mínim de 16 anys pot prematricular-se a l’EOI de Martorell. Un procediment que es farà, exclusivament, de manera telemàtica en aquest aplicatiu, a omplir i enviar abans del termini de divendres 5 de setembre a les 15.00h.

Calendari de preinscripció

L’aspirant a alumne haurà d’especificar que opta a una plaça de primer curs -si no té cap coneixement de l’idioma que vol estudiar- o bé demanar una prova de nivell si ja en té nocions. El dissabte 6 de setembre es farà el sorteig d’assignació de places per a la prova de nivell -es publicarà a l’aplicatiu a partir de les 18.00h-, que es durà a terme entre el 9 i el 13 de setembre. Caldrà consultar el web de l’EOI Martorell per saber hora i dia de la prova de nivell. L’aspirant a alumne haurà d’escollir l’horari que prefereixi i estar pendent del sorteig per a l’assignació de places del 18 de setembre -també publicat a l’aplicatiu a les 18.00h-. En el cas que tingui plaça assignada, haurà de matricular-se en línia del 18 i el 20 de setembre. Ho explica la secretària de l’EOI de Martorell, Núria Abad.

Núria Abad, secretària de l'EOI

Els cursos ordinaris a l’EOI constaran de 140 hores lectives que es desplegaran entre el 26 de setembre i el 20 de maig de 2020 a raó de 2 classes setmanals de 2 hores i mitja cadascuna. El centre ha previst ofertar 14 grups d’anglès -de primer a cinquè nivell i C1- i 8 d’alemany -de primer a cinquè nivell-.

La prematrícula als cursos especials, fins al 30 de setembre

Els cursos especials estan enfocats a cobrir unes necessitats més concretes dels alumnes. Es mantenen els cursos d’introducció a l’anglès I, II i III, el curs d’anglès basat en l’expressió i la comprensió oral, tots de 90 hores. Aquí s’inclou el curs d’introducció al japonès, de 60 hores, i s’hi afegeixen dues novetats: el curs IV d’introducció a l’anglès i el curs de pronunciació d’anglès, de 45 hores. Són una alternativa per als qui tenen menys aspiracions amb un nou idioma o que ja coneixen la llengua i només volen completar-la.

Núria Abad explica que la preinscripció als cursos especials es pot fer des de dilluns i fins al 30 de setembre. En aquest cas, no hi ha sorteig de places, que seran fins a omplir vacants per ordre de preinscripció.

Núria Abad, secretària de l'EOI

L’EOI, a banda, celebrarà una jornada de Portes Obertes per ampliar alumnat i conèixer, de prop, el centre. Aquesta jornada serà el proper 4 de setembre. Abad reconeix que serà una manera d’apropar tot el que s’hi fa i trepitjant el lloc on es duen a terme tots els cursos. Els cursos ordinaris arrencaran el 26 de setembre i s’allargaran fins al 20 de maig de 2020 mentre que els especials començaran el 14 d’octubre i acabaran quan s’hagin assolit les 30 sessions, seran uns cursos més flexibles pel que fa al seu repartiment durant les setmanes.

Núria Abad, secretària de l'EOI

Tots els cursos que imparteix el centre són oficials i reben una certificació que ho demostra.

Calendari de preinscripció a l’EOI. Curs 2019-20