Dimarts es presenta ‘Accelera Martorell’, primera preacceleradora en el sector de l’automoció

1150

El proper dimarts se celebrarà al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell la presentació de la 1a edició de l”Accelera Martorell: Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l’automoció’. Aquest programa és una preacceleradora d’emprenedoria, especialitzada en el sector de l’automoció. És a dir, un programa formatiu de 250 hores gratuït i especialitzat, dirigit a 20 persones, per estimular l’emprenedoria d’empreses que volen créixer a través de la innovació i la tecnologia.

La presentació de l”Accelera Martorell’ es farà al Molí Fariner el dimarts 2 d’octubre a partir de les 17.00h. Hi intervindran l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el director del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, Pere Condom, i el director general del Col·legi/Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Pere Homs.

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, donarà la benvinguda als assistents i a les 18.00h començarà la primera sessió del curs, amb la presentació a càrrec de la tècnica Carme Moles, i amb la intervenció de la directora gerent del Consorci de Formació Professional d’Automoció (CFPA), Maria Teresa Casanovas, i del president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), Josep Mª Vall.

Què és l”Accelera Martorell’?

El projecte l’impulsen l’Ajuntament de Martorell i el Consorci de Formació Professional d’Automoció, i compta amb la col·laboració del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC). S’emmarca en el programa PRIMER de Preacceleració, i vol estimular una emprenedoria d’empreses que volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

Constarà de 250 hores de formació des d’aquest octubre, desgranades en 105 hores de formació tecnològica especialitzada i 45 de formació empresarial, i 100 hores de tutories amb mentors. S’adreça a 20 participants que tinguin el perfil de titulats en Cicles Formatius de Grau Superior d’Electromecànica de Vehicles; titulats o estudiants de Graus Universitaris d’Enginyeria i professionals d’emrpeses i emprenedors interessats en el sector de l’automoció.

Durant el curs, els 20 participants formació especialitzada dins el sector de l’automoció per solucionar problemes a reptes de robòtica, sensòrica, fabricació additiva i Big data, i desenvoluparan la solució a un dels reptes seleccionats amb l’objectiu d’adquirir habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials. El millor projecte rebrà un premi econòmic i els projectes constituïts gaudiran d’1 any d’allotjament gratuït al Coworking Molí Empresa.