Disponible el calendari solidari dels Mossos d’Esquadra per investigar l’Alzheimer

590
Albert López, cap de Proximitat ABP-Martorell
Albert López, cap de Proximitat ABP-Martorell

Un any més, i ja en són sis, els Mossos d’Esquadra han elaborat un calendari solidari per ajudar a la investigació de l’Alzheimer. L’edició 2019 recull algunes de les principals festes i tradicions populars catalanes, de gran arrelament a la cultura i història del país, atorgant el protagonisme al vincle entre Mossos i els afectats per la malaltia i els seus familiars. Així, s’han escollit 14 festes tradicionals i força representatives de la nostra cultura, que se celebren durant la tardor i l’hivern.

Les fotografies s’han captat durant el desenvolupament d’aquestes festes, comptant amb la col·laboració i complicitat dels seus organitzadors i participants. També han comptat amb la presència de mossos amb l’uniforme reglamentari i membres de la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), ha explicat el cap de Proximitat de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d’Esquadra de Martorell, Albert López.

Albert López, cap de Proximitat ABP Martorell

L’edició d’enguany té l’objectiu de superar la xifra obtinguda en les darreres tirades. L’any passat van sumar 53.125 euros a la causa. Aconseguir aquest repte suposaria un impuls per millorar l’assistència a les persones malaltes d’Alzheimer i donar suport les seves famílies.

Albet López ha recordat que a Martorell el calendari es pot comprar al preu de 5 euros a la seu de Mossos d’Esquadra (avinguda de les Mancomunitats Comarcals, 11), a la seu de Creu Roja (Les Carolines), a l’Associació de Malalts d’Alzheimer de Martorell (Esplai d’Avis de Buenos Aires) i també als estancs.

Albert López, cap de Proximitat ABP Martorell

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa progressiva, i és la forma més freqüent de demència en les persones grans. Com a conseqüència de l’envelliment de la població cada vegada hi ha més persones afectades per aquesta malaltia. Segons dades d’estudis comunitaris, es calcula que un 9,6% de les persones de 70 anys i més poden tenir algun tipus de demència1.