Diumenge es compliran 25 anys de la recuperació de la Festa del Tíscar al Pont del Diable

182
Festa del Tiscar i Sant Martí de Porres
Coca del Tiscar

L’associació de veïns del Pont del Diable viurà aquest diumenge 11 de novembre la tradicional Festa del Tíscar. Fa 25 anys que el barri va recuperar la celebració d’una festa que arrenca de mitjans del segle XVIII. La programació d’enguany inclourà una missa a la capella de Sant Joan, un concert i el repartiment de la tradicional coca.

La primera activitat serà la Missa Solemne en honor a Sant Martí de Porres i la Mare de Déu de Tíscar a les 12.15h a la capella de Sant Joan. En acabar l’ofici religiós, hi haurà concert “a càrrec de la Nina Cintas, que ens farà una actuació acústica”, explica el secretari de l’AV de Pont del Diable, Isidre Ricart. En acabar, es repartirà entre els assistents la coca del Tíscar, una recepta del segle XVIII elaborada a base de codony, i que va ser trobada als arxius municipals “a càrrec de l’historiador Ferran Balanza, i recuperada pel pastisser Ramon Artigues”.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

La celebració de la Festa del Tíscar al barri del Pont del Diable data de mitjan segle XVIII. Es duu a terme en honor de la Verge del Tíscar, patrona de Quesada (Jaen). És venerada a la Capella de Sant Joan de Martorell des de l’any 1751, “fruit de la curació d’un soldat malalt durant la Guerra del Francès que n’era devot”, explica Ricart.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

La imatge de la verge es va destruir durant la Guerra Civil i la festa va deixar de commemorar-se, però el 1993 es va recuperar al barri i es va programar a principis del mes de novembre.

Programació de la Festa del Tíscar