Diumenge ple de tradició i d’oci per acomiadar una viscuda Festa del Roser

853
Festa del Roser. Trobada de Puntaires. (Fotografia: Grisphoto)
Festa del Roser. Trobada de Puntaires. (Fotografia: Grisphoto)

El darrer dia de la Festa del Roser ha omplert La Vila, i altres indrets de Martorell, d’activitats tradicionals i d’oci. Les sardanes del 32è Aplec, la Trobada de Puntaires, la Fira d’Artesania, el Mercat del Trasto i les visites teatralitzades han estat algunes de les propostes més seguides al matí. A la tarda, la música familiar de Dàmaris Gelabert i l’humor de Faemino y Cansado han aplegat mig miler d’espectadors cadascuna.

Matí ple d’activitats a La Vila. Un exemple n’ha estat la Trobada de Puntaires que, en nombre d’unes 300 arribades de Martorell i d’arreu, han exhibit les seves arts amb els boixets a la plaça de la Vila. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Andreu González Castro, els han lliurat un obsequi.

No massa lluny, la pista exterior d’El Progrés s’omplia de parades amb articles de segona mà de tota mena –roba, complements, joguines, artesania i articles de regal-, en la quinzena edició del Mercat del Trasto.

Per segon dia consecutiu, la rambla de Les Bòbiles ha acollit la 19a Fira del Disc i de la Música, i al carrer de Josep Santacana s’han desplegat parades d’artesans. Alguns arribats des de punts molt llunyans, com ara el Luís Alberto Portela: “Venim des de Galícia i portem els ‘Sabores da aldea’, per fomentar aquí productes d’altres comunitats i de la nostra terra”. Portela explicava que “tenim tres fires muntades a Catalunya i una d’elles és Martorell. Si va bé, tornarem l’any vinent”.

Luís Alberto Portela, de 'Sabores da aldea'

Cap al migdia s’ha engegat a la plaça de l’Església el 32è Aplec del Roser, amb sardanes interpretades per les cobles Marinada, Mediterrània i Mil·lenària, que han aplegat unes 300 persones. La Secció Sardanista ha celebrat el dinar de germanor, amb 150 comensals als jardins de l’Enrajolada. El president de l’entitat, Màrius Escoda, destacava que “normalment tenim més públic a la ballada del matí i, per sort, no ha plogut”.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista de Martorell

Exitoses visites teatralitzades al patrimoni

Museus de Martorell ha aprofitat la celebració d’una de les tres grans cites festives locals per proposar visites teatralitzades als espais patrimonials més emblemàtics. Dissabte, les tres sessions a l’Enrajolada van aplegar 150 persones, i aquest diumenge el Museu Vicenç Ros n’ha reunit 75. Una cinquantena més ha accedit, durant els dos dies, a les portes obertes a la petita Farmàcia Bujons, a la plaça de les Hores.

Altres activitats del dia han estat les portes obertes dels Amics del Ferrocarril al seu local de la plaça de Maria Canela, el Torneig de Pàdel al Complex Esportiu La Vila o el 12è Cross al Complex Esportiu de Torrent de Llops.

Un miler d’espectadors a les propostes de Dàmaris Gelabert i de Faemino y Cansado

Per tancar el Roser, la tarda de diumenge s’ha vestit d’espectacle. Primer, amb el ‘Naturalment’ de Dàmaris Gelabert. La cantant ha fet gaudir 500 persones, grans i petits, a la Nau#2 amb un repertori de cançons d’estils molt variats: música mediterrània; country; rock; rumba i bossa nova. Totes elles, amb missatges com ara el respecte cap a la gent gran i el foment de l’amistat, l’ecologia o un estil d’alimentació saludable.

El darrer acte programat ha estat l’’Última Gira’ de Faemino y Cansado, dins el cicle Monoloaddictes. El duet còmic ha fet riure mig miler de persones a El Progrés, amb ingredients com els seus jocs de paraules surrealistes, divagacions i situacions improbables.