Divendres comença la campanya de cribratge amb tests d’antígens a la sala annexa de la Biblioteca

1526

El Departament de Salut de la Generalitat inicia demà divendres la campanya de cribratge intensiu per detectar possibles contagis de COVID-19 a Martorell. S’adreça a tots els veïns i veïnes a partir de 16 anys que siguin asimptomàtics, als quals se’ls farà un test antigènic ràpid (TAR). Les proves es duran a terme a la sala annexa de la Biblioteca en horari de dilluns a divendres, de 15.00 a 20.00h, i el dissabte, de 9.00 a 15.00h. No caldrà demanar cita prèvia, només portar la targeta sanitària. El punt de cribratge estarà actiu diverses setmanes, per tal d’evitar aglomeracions.

La campanya “és una estratègia conjunta del Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut, el Centre d’Atenció Primària de Martorell, el Servei de Vigilància Epidemiològica i l’Ajuntament de Martorell”, apunta la regidora de Salut, Soledad Rosende. Al punt de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica. El resultat es lliurarà en el mateix moment (15 minuts després de la presa de mostres) i, alhora, es podrà consultar a través del portal La Meva Salut.

Es tracta de “detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn”, remarca la regidora.

Soledad Rosende, regidora de Salut

“Des de l’Ajuntament, volem donar les gràcies a totes les persones que hi participen: personal sanitari i no sanitari del Centre d’Atenció Primària de Martorell, Protecció Civil i Agents Cívics que ens han donat tot el suport per fer possible aquest cribatge a la nostra població”, diu Rosende.

Soledad Rosende, regidora de Salut

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers tres mesos, hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el Centre d’Anteció Primària de Martorell.