Divendres és l’últim dia per presentar originals a la 43a edició del Premi Vila

449
Angélica Morales i Josep Plana Aspachs, guanyadors 42è Premi Vila de Martorell
Angélica Morales i Josep Plana Aspachs, guanyadors 42è Premi Vila de Martorell

La Regidoria de Cultura tanca divendres, 16 de febrer, el termini de presentació d’obres originals al 43è Premi Vila de Martorell. El certamen inclou 13 categories, 5 de els quals obertes i 8 premis locals, i combina la tradició escrita dels premis de poesia catalana i castellana amb la innovació dels de poesia visual, blogs literaris, bibliotuber o booktag. El 27 d’abril se’n farà el lliurament El Progrés, presentat per la periodista martorellenca de RAC1 Cristina Solias.

El Premi Vila és un guardó literari que promou el gènere de la poesia amb la concessió de dos grans guardons, i inclou categories de prosa, conte o microrelat. Combina el seu caràcter universal amb la promoció de premis locals que fomentin la creació literària entre els martorellencs, relligant la tradició escrita amb l’ús dels nous formats audiovisuals.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, assenyala que “són uns premis consolidats, no només a casa nostra, que pretenen promocionar la creació literària. Un dels aspectes més apreciats pels guanyadors de cada any, al marge de la dotació econòmica, és el fet que s’inclogui l’edició del llibre, que acostuma a ser molt bona”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

El Premi Vila “manté la tradició amb els seus dos grans guardons de poesia catalana i castellana i els premis locals, però també és receptiu amb les noves tecnologies i eines al servei de la literatura”, recorda Corral. Per aquest motiu, i per segon any consecutiu, s’inclouen premis de poesia visual, al millor tràiler literari de llibre -peça de vídeo escrita o parlada en català que destaca els aspectes més atractius d’una obra en 3 minuts- o audiovisual, i també el premi al millor blog literari, bibliotuber –vídeo de recomanació literària d’un màxim de 10 minuts- o booktag –vídeo de recomanació literària temàtica, d’extensió màxima de 5 minuts-.

La 43a edició inclou 13 categories amb una dotació econòmica total de 7.600 euros. Pel que fa a la categoria oberta, són aquestes: Millor llibre de poemes en català (2.000 euros); Millor llibre de poemes en castellà (2.000); Millor poema visual (500); Millor tràiler de llibre o audiovisual (400) i Millor blog literari, bibliotuber o booktag (300). La categoria local permet la participació de persones que resideixin a Martorell, associats a entitats culturals locals, escolars matriculats a centres de Martorell i professorat que hi treballi. Es concediran els premis al Millor llibre de poemes (1.000); Millor conte (300); Millor microrelat (300); Millor poema (300); Millor conte fins a 14 anys (tauleta tàctil); Millor poema fins a 14 anys (tauleta tàctil); Millor conte de 15 a 18 anys (250) i Millor poema de 15 a 18 anys (250).

Lliurament d’obres

Les obres s’han de presentar via electrònica, fins el proper divendres, al web de l’Ajuntament de Martorell (www.martorell.cat) i emplenar el formulari d’inscripció. Un cop enviada l’obra, cal imprimir el full amb les dades personals i el número de registre, com a resguard de l’obra tramesa. Per a qualsevol consulta, les persones interessades poden adreçar-se a premivilamartorell@martorell.cat, o bé trucant al telèfon 93 775 60 60.