Divendres es posaran en funcionament els sis punts de recollida d’avets al carrer

392

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell instal·larà, entre els dies 8 i 15 de gener, un sistema de recollida gratuït d’avets nadalencs a carrers i places de la població. Qualsevol ciutadà o comerç podrà dipositar els arbres en qualsevol dels sis punts disponibles, repartits pels diferents barris. El regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués, explica que els que estiguin en més bon estat es replantaran, mentre que es farà compost dels que no puguin sobreviure.

Els punts de recollida són petits tancats on es poden dipositar els avets, i es troben a la plaça de Pere Teixiner (Torrent de Llops), la plaça de les Cultures (Camí Fondo), la plaça Onze de Setembre (El Pla), la rambla de Les Bòbiles (davant del Mercat Municipal), a l’Aparcament del Vapor (La Vila) i al passeig Catalunya, a l’alçada del barri de Can Carreras.

Avets per replantar i per fer compost
Dels arbres que es recullin se’n fa un doble ús, tal i com explica el regidor Bargués: “els que estiguin en bon estat es replantaran, mentre que els que no, es destinaran a fer-ne compost. L’objectiu és arribar al concepte mediambiental de Ciutat Rodona, que implica un compromís amb el reciclatge a tots els nivells del sistema urbà: edificacions, mobilitat o deixalles, per exemple”.

Afegeix el regidor que el sistema de recollida d’avets evita que “la gent dipositi els arbres en els contenidors habituals, fet que en genera una saturació innecessària”. Alhora, la replantació d’arbres recollits amb aquest sistema “llueix pels carrers de Martorell, com per exemple en el cas de l’arbre que posem des de fa quatre anys a plaça de la Vila”.