Divendres s’estrena al Centre Cultural ‘Gentlemen’, un curt filmat a la Torre de les Hores

370

Aquest divendres es durà a terme a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural (19.00h) la projecció del curtmetratge Gentlemen, dirigit per Joaquim Bundó i Esteve Rovira. El film es va rodar, entre d’altres escenaris, a la Torre de les Hores de Martorell el passat desembre de 2015. La projecció s’ambienta en la Barcelona victoriana del 1896 i inclou components de misteri i de fantasmes.

Gentlemen, luxe, posició, estatus…fantasmes és un curtmetratge de 20 minuts de durada estrenat aquesta tardor i que va començar a guionar-se al setembre de 2015. És l’onzè treball del guionista, director i il·lustrador Joaquim Bundó, que l’ha codirigit amb el seu amic i guionista Esteve Rovira, director de sèries de TV3 com La Riera, Nissaga de Poder o El cor de la Ciutat i de films com Serrallonga, la llegenda del bandoler, entre d’altres. És “una història de misteri, de fantasmes, d’època i amb un punt de comèdia, protagonitzada per un grup d’homes de classe alta que solien reunir-se a la Barcelona victoriana de l’any 1896”, explica Bundó, qui acostuma a introduir el misteri com a temàtica habitual en els seus treballs.

Escenaris martorellencs al film
La Torre de les Hores de Martorell és un dels indrets en els que transcorre la història. Bundó comenta que “la vam descobrir a través d’una amiga que l’havia visitada i que ens va dir que podria ser ideal per a rodar-hi escenes. Vam fer-ne una visita, ens va semblar un espai idoni i des de la Fundació Francesc Pujols ens van donar totes les facilitats per al rodatge”. Explica el guionista que “necessitàvem un escriptori ben ample, amb molts llibres i que fos d’època, i el de la Torre de les Hores, a l’igual que Can Miravitges de Badalona, ens ha permès una fotografia molt bona. De fet, és l’escena que obre el curt, el primer que hi surt”.

Photocall, projecció i col·loqui
Aquest divendres 11 de novembre, tothom qui vulgui podrà assistir a la projecció de Gentlemen. A les 19.00h hi haurà un photocall de benvinguda amb alguns dels actors del curtmetratge i els seus directors. Tot seguit, es projectarà el film, i després el públic podrà participar d’un col·loqui amb els seus creadors.