Divendres s’estrenen les caminades i circuits saludables ‘Martorell a peu: Fem salut’

433

Aquest divendres, 17 de juliol (20.00h, aparcament del Vapor) s’estrenarà la campanya Martorell a peu: Fem salut amb la posada en marxa de les caminades urbanes i saludables i els circuits inclusius. L’objectiu és promoure els hàbits saludables per a disminuir la prevalença i incidència de les malalties cardiovasculars. Uns itineraris fets a mida per a la promoció de l’activitat física saludable amb la descoberta dels elements d’interès urbà, històric, natural i patrimonial de Martorell.

La campanya Martorell a peu: Fem salut inclou tres projectes: caminades urbanes i saludables, circuits inclusius i itineraris de l’entorn urbà. L’alcalde Xavier Fonollosa explica que “Martorell havia de ser una ciutat càrdioprotegida aprofitant que tenim els carrers i les avingudes en perfecte estat per a passejar. Volem fomentar l’activitat física saludable entre els ciutadans i que tinguin més presència a l’espai urbà”.

Les Caminades urbanes i saludables

Aquest projecte consta de 7 itineraris urbans, amb una distància d’entre 3 i 11 kilòmetres, aptes per a tothom i que recorre avingudes i carrers dels diferents barris de Martorell. Els 7 itineraris estan convenientment senyalitzats, diferenciats per colors, i disposen de informació i consells pràctics.

Compten amb un punt d’inici i final, un temps suggerit per fer el recorregut i la quantitat aproximada de calories home/dona que es consumeixen. Fonollosa apunta que “tots els recorreguts són dins el casc urbà, un fet que ajudarà a promoure la salut”.

Els itineraris urbans es poden consultar a través d’un web específic, un tríptic que es podrà adquirir en diversos equipaments municipals i en els codi QR dels cartells informatius.

Circuits inclusius ‘Sumant capacitats’

Martorell és una de les 18 ciutats de Catalunya que disposa de circuits inclusius Sumant capacitats’. L’objectiu d’aquest circuit és fomentar la pràctica esportiva, córrer i caminar, entre els col·lectius de persones que tenen més dificultats per motius de diversitat funcional i per a la gent gran. El recorregut incorpora la senyalització estaques permanent i plafons que mostren el mapa amb el circuit, el desnivell i l’explicació del projecte.

A Martorell hi ha 5 circuits inclusius amb una distància d’entre 0,65 kms fins a 3,78 kms (aquest últim amb l’ascensió a Sant Genís de Rocafort). El circuits recorren la llera del riu Anoia fins al Pont del Diable. Dos dels cinc circuits són aptes per cadira de rodes elèctrica, joëlette i handbike.

Divendres, inauguració

A les 20.00h, a l’aparcament del Vapor es posarà en marxa la campanya Martorell a peu: Fem salut amb el parlament de l’alcalde Xavier Fonollosa. Comptarà amb l’assistència d’Eduard Jornet, dissenyador del circuit i Anna Vives, representant de la Fundació Itinerarium.

Els assistents faran un recorregut pel circuit 18B, des de l’aparcament del Vapor fins al Pont del Diable travessant la llera del riu amb una distància de 2,16 kms i un temps aproximat de 40 minuts.

Aquest divendres, amb motiu de l’estrena, es recomana als assistents a l’acte que portin roba còmoda i calçat adequat.