Divendres tanca la inscripció al Marto-Rock, concurs que homenatjarà en ‘Sopas’

1011
Marto-Rock
Marto-Rock

La convocatòria per participar en el 1r Concurs Marto-Rock tancarà aquest divendres, 15 de setembre. El concurs es farà a Ca n’Oliveras el proper dissabte, 23 de setembre, en memòria del martorellenc Lluís Casanovas ‘Sopas’, el cantant del grup Desperdicis Clínics que va morir l’any passat als 55 anys. Aquest concurs pretén reunir grups i cantants de rock, reconèixer i donar suport a aquet estil musical.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha expressat que la voluntat és la d’impulsar als autors locals que fan música, “tal com ja fem amb altres disciplines com la literatura o la pintura. Creiem que el món musical també s’ha de veure reconegut a Martorell. D’altra banda, l’objectiu és donar contingut a l’activitat cultural de l’Ateneu, ja que els escollits aniran actuant durant l’any en aquest espai”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Al concurs podran presentar-s’hi grups de música de qualsevol estil. L’únic requisit és que, almenys, un dels membres haurà de residir a Martorell. Els interessats a participar-hi hauran d’omplir un formulari on se’ls preguntarà sobre la història del grup i d’altres dades personals. Els grups que s’hi presentin hauran d’adjuntar una maqueta o una gravació d’alguna actuació en directe, així com un CD amb la inclusió dels temes propis del grup. Aquest formulari haurà de ser entregat al Departament de Cultura, a la plaça de les Cultures sense número o bé per correu electrònic, a l¡’adreça cultura@martorell.cat.

El certamen tindrà dues fases: per una banda, la fase de selecció, en què el jurat seleccionarà entre totes les maquetes rebudes i n’informarà del resultat a tots els participants. En la segona fase, l’eliminatòria, els grups admesos seran convidats a fer una actuació de 45 minuts, en què el jurat només valorarà els temes propis.

El jurat estarà format pel president del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones o el regidor en qui delegui, entre 4 i 6 vocals, persones relacionades l’entorn musical de manera professional o amb el món artístic i amb sensibilitat musical i un treballador del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell com a secretari. El secretari només tindrà veu, no tindrà vot.

Premi especial ‘Sopas’

Els premis consistiran en 450 € per al guanyador, 300 per al segon i 150 per al premi especial Lluís Casanovas, més conegut com a ‘Sopas’. El regidor de Cultura admet que el premi especial serà un homenatge a la figura del martorellenc com a cantant.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Desperdicis Clínics va ser la primera banda de punk-rock que va publicar un disc majoritàriament cantat en català: Collons! (Justine, 1987). Un àlbum amb 15 temes provocatius sobre el futbol, contra el servei militar, a favor de la independència de Catalunya, d’escarni al grup Hombres G, o d’apologia al consum de drogues. El grup es va dissoldre el 1987 per tornar als escenaris i publicar un nou CD l’any 2009 amb temes del primer vinil i sis cançons de nova creació.

Bases 1r Concurs Marto-Rock

Inscripció de menors

Inscripció 1r Concurs Marto-Rock

Marto Rock
Marto Rock