Doble campanya de donació de sang aquest estiu a Martorell

521
Marató Donació de Sang
Marató Donació de Sang

Durant l’estiu, les donacions baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que el Banc de Sang ha reforçat les campanyes de donació al juliol i agost per mantenir les reserves en els nivells habituals. Martorell comptarà aquest estiu amb dues amb la finalitat d’ajudar a mantenir les reserves de sang. Aquest divendres, 19 de juliol, i el proper 26 d’agost, de 18.00 a 21.00h, a la plaça de Les Cultures.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

La responsable del Departament de Comunicació i Promoció del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, ha recordat que a l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. “Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang”. Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual.

Marta Hernández, responsable Comunicació i Promoció Banc de Sang

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

Aquest estiu, #GIFvida

La campanya d’estiu té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang.
L’Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d’estiu d’enguany.

Tant ells com l’equip del Laboratori d’Elaboració de Components Sanguinis, persones d’Atenció al Donant o part de l’equip de Comunicació i Promoció s’han convertit en la imatge d’uns divertits GIFs animats que serviran per agraïr el gest dels donants, i fer-los somriure.

Els GIFs ja es poden buscar a Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang (https://giphy.com/donarsang)

Des del 15 de juliol, tothom qui doni sang a qualsevol dels hospitals amb Banc de Sang o a les unitats mòbils tindrà l’oportunitat de fer-se un GIF de la donació per a compartir amb els seus contactes via Whatsapp o xarxes socials. A més, tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya ‘Aquest estiu anima’t a donar sang’.

Donació de sang