La Casa de Cultura acollirà aquest divendres, a les 20.00h, el passi de la pel·lícula Superlópez, dins les projeccions del Cicle Gaudí. Dissabte, a les 18.30h, el Documental del mes és Whitney, sobre la truculenta vida de l’artista. Organitza la Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable.

Superlópez protagonitza les projeccions del mes de maig del Cicle Gaudí. Basada en les aventures del personatge creat pel dibuixant Jan, aquest divendres arriba a la gran pantalla de la Casa de Cultura. Tota llegenda té un començament, però a en Jan, un dels il·lustradors més importants del país, se li va oblidar explicar-nos el de Juan López, la paròdia castissa de Superman.

Quan va descobrir els seus poders? D’on ha tret aquestes malles o per què es va convertir en un heroi? Aquestes són algunes de les preguntes que Javier Ruiz Caldera en la direcció i Borja Cobeaga i Diego Sant Josep en el guió, resolen a Superlópez, una comèdia sense massa superpoders, protagonitzada per Dani Rovira.

Whitney Houston va ser una de les majors estrelles del món de la música, aconseguint ser la primera artista amb set singles com a número 1 de les llistes d’Estats Units. Posteriorment van arribar els escàndols i la seva tràgica mort amb 48 anys d’edat.

El documental Whitney aprofundeix en la conflictiva trajectòria personal i professional de Houston mostrant el seu talent, però també els seus problemes amb les drogues i els abusos sexuals que va patir durant la seva infantesa. El director de la cinta és Kevin Macdonald, guanyador de l’Oscar pel seu treball a One Day in September i recordat, també, per ser el responsable de L’últim rei d’Escòcia.