Donació de sang aquest dissabte a l’Espai Jove, amb cita prèvia requerida

969
Donació de sang a Martorell. De l'1 al 3 de maig de 2020
Donació de sang a Martorell. De l'1 al 3 de maig de 2020

Aquest dissabte 1 d’agost, durant tot el dia, l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural acollirà una jornada de donació de sang a càrrec del Banc de Sang i Teixits. L’horari serà de 10.00 a 14.00h i de 17.00 a 21.00h, i caldrà concertar cita prèvia al web de l’entitat. A l’extracció es prendran totes les precaucions sanitàries i es descartarà qui hagi passat el coronavirus recentment o hi hagi estat en contacte proper.

Tenir més de 18 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut són els requisits bàsics habituals a l’hora de fer donació de sang, però davant l’actual context de pandèmia per la COVID-19, les campanyes s’ajusten a un seguit de requeriments extra.

Tot i que “el coronavirus no es propaga, en principi, a través d’una transmissió sanguínia, les persones que sospitin haver-lo passat cal que s’estiguin almenys un mes sense donar sang. Igual que si han estat en contacte amb alguna persona amb la malaltia”, comenta el responsable de l’àrea de Comunicació del Banc de Sang, Manel Gastó.

Manel Gastó, responsable de comunicació del Banc de Sang

Com ja ha passat en les darreres ocasions, les persones interessades en donar sang hauran d’inscriure’s prèviament a través del web www.donarsang.gencat.cat. Un cop atorgada la visita, el donant, en arribar al Centre Cultural, “haurà de rentar-se les mans i se li proporcionarà una mascareta per tota l’estona”. També rebrà un bolígraf d’un sol ús per tal d’omplir el formulari d’inscripció –també ho pot fer abans des de casa, clicant en aquest enllaç-. El personal també anirà equipat amb mascaretes i guants.

Manel Gastó, responsable de comunicació del Banc de Sang
Donació de sang 1 d’agost de 2020

El Banc de Sang calcula que, fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè la ciutadania s’apropi als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

La campanya d’estiu porta per nom ‘Aquest estiu, apunta’t a donar sang i multiplica’t per 10’ i proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i agost. A més de la donació, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que permet un enllaç propi per compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.