Dos caporals i un agent de la Policia Local són distingits pels Mossos en el Dia de les Esquadres

536

Dos caporals i un agent de la Policia Local han estat distingits en l’acte institucional del Dia de les Esquadres, la festa del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS) que ha tingut lloc a Sitges. Entre les més de tres-centes distincions destaca la que ha rebut la Policia Local de Martorell per la detenció d’un grup organitzat dedicat a robar en botigues de telefonia mòbil.

En la categoria individual A, la Policia Local ha rebut la distinció per la detenció d’un grup organitzat de delinqüents molt actiu al Baix Llobregat Nord dedicat a robar en establients de telefonia mòbil. Durant la persecució dels detinguts, els dos caporals i l’agent de la Policia Local van haver d’iniciar una persecució durant la qual van col·lidir en diverses ocasions el vehicle policial i el vehicle robat en el que fugien els delinqüents posant en greu perill la integritat física dels agents. La persecució va acabar amb la detenció dels individus que formaven aquest grup.

Entre les més de tres-centes felicitacions destaquen a membres del cos dels Mossos d’Esquadra, a deu membres del personal d’administració de la Regió Policial Metropolitana Sud i a un membre de la Guàrdia Civil de Barcelona, un membre del Cos de la Policia Nacional de Cornellà de Llobregat, tres membres de la Policia Portuària i disset membres de les policies locals (entre ells, tres de Martorell).

Durant la cerimònia s’ha interpretat dues peces del ball oferta pels membres de l’Institute of the Arths Barcelona, amb seu a Sitges.

La proximitat, l’essència de la funció policial

El comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va presidir l’acte institucional del dia de les Esquadres de la Regió acompanyat de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns i de la comissaria de la RPMS, Cristina Manresa i el sotscap de la Regió, intendent Antoni Antolin, així com de diversos comandaments de la regió. Entre els assistents hi havia l’Inspector en cap de la Policia Local de Martorell, Àngel Pérez. El comissari en cap ha destacat el seu especial interès per presidir aquest acte expressant la idea de la proximitat com a base essencial de la funció policial i com a objectiu principal del cos de Mossos d’Esquadra, destacant la rica diversitat que configura la Regió Policial Metropolitana Sud.

De la seva banda, la comissària Cristina Manresa ha destacat en el seu parlament que totes les comissaries han tancat l’any amb bons resultats i a nivell d’accidentalitat també s’ha reduït la xifra.