Dues-centes adhesions a la conscienciació, suport i investigació contra el càncer

663
Sopar benèfic de Catalunya Contra el Càncer a Martorell
Sopar benèfic de Catalunya Contra el Càncer a Martorell

La junta local de l’associació Catalunya Contra el Càncer va aplegar dissabte a El Progrés dues-centes persones en el sopar benèfic anual, l’acte més rellevant del calendari d’activitats de l’entitat. Els diners es destinaran a fer campanyes preventives, crear beques d’investigació i implementar un ajut social per al tractament de malalts. A més del preu del tiquet, es va fer un sorteig amb els prop de 150 regals cedits per comerços i empreses locals.

La recaptació del sopar es fa arribar a la junta provincial de Barcelona de l’AECC Catalunya Contra el Càncer. La seva vicepresidenta, Cristina Salat, va ser al sopar i va explicar que “esdeveniments com aquest són molt importants, perquè d’aportacions econòmiques mai no n’hi ha prou. Però també són fonamentals per la tasca de difusió que fem de l’entitat, que les persones malaltes i familiars sàpiguen que existim i que els podem ajudar”.

Cristina Salat, vicepresidenta de la junta provincial de Barcelona de l'AECC

Salat va dir que els diners recaptats van dirigits “a tres àmbits. Per una banda, a fer campanyes per a que la gent deixi de fumar, segueixi uns hàbits saludables i sàpiga més coses de, per exemple, el càncer de còlon, de mama o de pell”. En segon lloc, “per concedir beques de 25.000 euros a projectes de joves investigadors. I finalment, a ajut social”. Aquí, explicava, “ens adrecem a persones que no es poden pagar el tractament i els proporcionem llits, cadires de rodes o perruques de manera totalment gratuïta, siguin socis o no”. La vicepresidenta destacava que “l’únic que han de fer és posar-se en contacte amb l’AECC Barcelona i informar-se”.

Cristina Salat, vicepresidenta de la junta provincial de Barcelona de l'AECC

Montserrat Campmany, presidenta de la junta local, estava satisfeta amb l’afluència de gent: “som 200, que està molt bé. Llàstima que hagi coincidit amb el pont de La Mercè i que algunes entitats que sempre responen tenien altres compromisos adquirits, perquè de no ser així encara n’haurien vingut més”.

Sopar benèfic de Catalunya Contra el Càncer a Martorell
Sopar benèfic de Catalunya Contra el Càncer a Martorell

Els assistents van participar també en un sorteig “a cinc euros el tiquet, amb 150 regals donats per comerços i empreses de Martorell, que també han col·laborat molt”, explicava una satisfeta Campmany.

Montserrat Campmany, presidenta de la junta local de Catalunya Contra el Càncer

En representació municipal, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va dirigir unes paraules a la concurrència junt amb Salat i Campmany. L’acte el va presentar la periodista martorellenca Assumpta Mera.