Dues columnes de la Marxa per la Llibertat arriben demà a Martorell

2217
Marxa per la Llibertat. Foto: Infoanoia.cat
Marxa per la Llibertat. Foto: Infoanoia.cat

Girona, Berga, Vic, Tàrrega i Tarragona han estat aquest matí els punts de partida de les cinc Marxes per la Llibertat convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per protestar contra la sentència del procés. Sota el lema ‘Autodeterminació i llibertat, prou repressió’, les columnes han arrencat aquest dimecres cap a la capital catalana, on han d’arribar divendres al migdia, coincidint amb la jornada de vaga general convocada per la Intersindical CSC.

Els convocants conviden a recórrer totalment o parcialment el trajecte, participant en alguna de les etapes previstes. Cada marxa té uns 100 quilòmetres de distància, tret de la de Vic, que és més curta. Les marxes circularan per algunes vies de comunicació importants, com les carretera N-2 i N-340, les autopistes C-16 o AP-7, i les autovies A-2 i C-17.

En aquesta primera jornada és previst que la marxa de Girona faci nit a Malgrat de Mar; la de Berga a Manresa; la de Vic a la Garriga; la de Tàrrega a Igualada; i la de Tarragona a Vilafranca del Penedès. Demà dijous, les cinc marxes es convertiran en tres: la de Malgrat acabarà a Premià, les de Manresa i la Garriga convergiran a Sant Quirze del Vallès, i les d’Igualada i Vilafranca a Martorell, on els participants faran nit al recinte de Ca n’Oliveres per reprendre la marxa a peu cap a Barcelona l’endemà, a les 7.30h.

Les marxes desembocaran a la manifestació convocada pels sindicats, a les 17.00h, als Jardinets de Gràcia, en una altra mobilització que es preveu massiva i que se sumarà a la d’aquests últims dies.

Segons Òmnium Cultural i l’ANC, les marxes estan inspirades en d’altres que han tingut una gran transcendència, com la marxa sobre Washington pel treball i la llibertat de Martin Luther King, o la Marxa de la Sal de Gandhi, i pretenen “apoderar la ciutadania i teixir una resposta de país massiva i no violenta que ompli els carrers del país”.